"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1262 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 7/01/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Маргините обвинени за убийството на Боби Цанков


Братята Красимир и Николай Маринови-Маргините са обвинени, че са поръчали убийството на застреляния радиоводещ Боби Цанков. На Красимир Маринов-Големия Маргин, арестуван във вторник вечерта часове след убийството, прокуратурата повдигна обвинение вчера. Смъртта на радиоводещия била поръчана, за да не свидетелства той срещу двамата братя Маргини в дело за пране на пари. Според непотвърдена информация Малкия Маргин, който също щял да получи тежкото обвинение, бил арестуван при масирана полицейска акция в Пловдив вчера следобед. При операцията бяха обискирани фирми на братята, по всички входно-изходни пътни артерии на града имало засилено полицейско присъствие. Още във вторник вечерта въоръжени полицаи са влизали в по-големите клубове и заведения и са правили проверка на документите за самоличност.
По-големият брат - Красимир Маринов беше задържан във фитнес залата на известния столичен хотел "Царско село" часове след убийството на Цанков във вторник вечер. Според вътрешният министър Цветан Цветанов тогава Малкия Маргин не бил открит. Акцията продължи цялата нощ срещу сряда, като тежко въоръжени барети и жандармеристи претърсвали къщи в "Бояна", които са на братята Маргини. У нас
· Дянков решава днес за бонусите на съдиите
· Сидеров се преклони пред българските бойни знамена

По света
· Франция е най-доброто място за живот в света
· Обама призна правала на US-разузнаването

Коментари
· Задават се трудни преговори за тракийските имоти

Икономика
Иван Чанов, кмет на Смилец: Сглобяемите църкви са шанс всяко село да има храм
Волен и Капка Сидерови дариха семейни пари за икони, свещници и църковна утвар

- Г-н Чанов, как се роди идеята да направите модулна църква в село Смилец?
- Видях модулни църкви, докато обикалях Европа. Тогава разбрах, че могат да се правят и сглобяеми храмове. По-късно споделих с г-н Волен Сидеров, че имам желание след близо 60 години липса на храм , да построя черква в Смилец. Обсъдихме с него, че трябва да търсим проектанти, строители и че това ще ни струва много пари и време. Затова решихме да купим модулна църква. Преценихме, че е добре да проверим дали има такива в Гърция. Благодарение на съпругата на евродепутата Слави Бинев - Мария, която се ангажира да ни помогне, успяхме да установим контакти с подходящите фирми. Донесоха ми конспект, проект, видях детайлите, направих измервания на място в село Смилец. Когато отново се срещнахме с Волен, му казах: "Г-н Сидеров, спирам се на тези размери. На мен не ми трябва голям храм, като се има предвид броя на населението на селото." Той прие моето предложение, каза ми, че няма за какво повече да се притеснявам и ме изпрати в Смилец.