"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1263 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/01/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Маргините спонсорирали БСП


Братята Маргини, срещу които е повдигнато обвинение за подбудителство на убийството на журналиста Боби Цанков, са били сред основните спонсори на БСП. Самият президент Георги Първанов е пирувал на една маса с тях, разкри журналистът Иво Инджев. Купонът бил по случай 50-ата годишнина на бившия червен депутат Евгений Узунов. Президентската администрация обаче направила всичко възможно, за да скрие информацията за скандалното парти и изтрила всякакви следи в интернет, свидетелства Инджев. Узунов в момента е ръководител на секретариата на Изпълнителното бюро на БСП. Той нарочно се отказа да става депутат, за да се посвети на партийното строителство. По време на дебатите в БСП по въпроса кой да стане член на Изпълнителното бюро, Узунов бе предложен от Румен Петков. Кандидатурата му предизвика Татяна Дончева да предупреди, че в ръководството на партията прониква " банкерът на Маджо". Въпреки това Узунов не само поема поста, но става и шеф на предизборния щаб на партията. Той също така е бивш шеф на Главно управление Митници, бивш подуправител на БНБ и създател на Първа източна международна банка (ПИМБ). Според Инджев купонът не бил организиран като коктейл, на който се разминават непознати, разменяйки си визитни картички, а класическа богата софра с всичките й салтанати и празнуване.
През октомври миналата година бившият вътрешен министър Румен Петков разкри, че членът на ВС на БСП Цвятко Цветков ходатайствал за освобождаването на Маргините, като ги определил като "наши момчета". 
 У нас
· Намаляват с 50 на сто данъците, ако дарите пари на болни деца
· Немски експерт: Румяна Желева е жертва на клеветнически план на БСП

По света
· Ал Каида извършила атентата срещу ЦРУ в Афганистан
· БОРИС ТАДИЧ: Косово трябва да влезе в ЕС като част от Сърбия

Коментари
· Защо мутрологията се оказа смъртоносен жанр

Икономика
· Дават 100 млн. лева за втория лъч на метрото
Отец Ангел Стодинчев, свещеник в столичния храм "Св.Параскева": Вероучението ще спре агресията в училище
С евродепутата Димитър Стоянов ще направим молитвени стаи в два старчески дома
- Отец Ангел, за Коледа църквата "Св. Параскева", партия АТАКА и Столична община направиха дарения на всички старчески домове в София. Как се роди тази обща инициатива?
- Откакто съм свещеник тук, всяка година по Коледните празници нашата църква, начело с отец-председателя Йоан Чакъров, прави дарения. В началото с църковното настоятелство правехме скромни дарения на всички хора, които идват в храма, по-късно дарявахме детските домове. Но тази година заедно с партия АТАКА и Столичната община решихме, макар и скромно, да дарим възрастните хора. Защото те са ни дали това, което сме днес, съществуването ни. Трябва да използваме техния опит за успеха на нашата страна. Възрастните са и по-вярващи. Има едни изгубени поколения млади хора, които се мъчим да върнем в църквата, но става доста трудно. Явно младите, които по една или друга причина - наркотици, алкохол, само се забавляваха, усетиха, че имат нужда вече и от църквата. Тя се грижи за тях. Няма човек, който да е дошъл в нея и да е бил отхвърлен.