"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1264 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/01/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Два трупа доказват - в ход е война между Маргините и “Наглите”


Два трупа, изкопани вчера с багер в Плана планина край София, свидетелстват за войната, която тече между двата враждуващи лагера - на братята Маргини и на "Наглите". Интересното е, че и зад двете групировки стоят известни застрахователни компании - "Бул Инс" и "Лев Инс". Откритите трупове говорели именно за война за преразпределение на огромните суми, които се въртят в застраховането у нас, твърдят столични криминалисти.
От МВР съобщиха, че тялото на автокрадеца Юлиан Лефтеров - Кунфуто е било открито близо до с. Железница, като лично един от лидерите на "Наглите" Ивайло Ефтимов - Йожи казал къде да копае багерът. Той посочил и мястото на втория труп.У нас
· Осман Октай: Доган готви протести, за да дестабилизира България
· Внезапна проверка установи: Никой не строи магистрала „Люлин“
· Кандидат-депутат на Янето пирувал с Красьо Черничкия на Нова година

По света
· Адвокатът на сестрите ни в Либия ще защитава швейцарски бизнесмени
· Испания ни дава рамо за енергийните проекти

Коментари
· Гуляите на Първанов с престъпни босове са демонстрация на антиморал

Икономика
· Дават 105 млн. лв. за реформи в средното образование
Павел Шопов, зам.-председател на 41-вия парламент: АТАКА иска строг режим за носене на оръжие
На Янев му остана да пуска фишеци, на които никой вече не обръща внимание

- Г-н Шопов, преди дни правителството одобри законопроект за по-строг контрол върху оръжията, като за нерегистриран газов пистолет глобата ще е 2000 лв. Какво е мнението на АТАКА за предложения проект?
- Това е сфера, която непрекъснато търпи регулации. Налагане на контрол е нужно предвид мащабността на организираната престъпност и многото леко стрелково оръжие, което се намира у населението. Поначало санкциите за нерегистрирано оръжие трябва да бъдат завишени, но това ще бъде предмет на промени в НК. Трябва да се засили регистрационният и разрешителният режим за носене на оръжие, както и безпощадно да се преследва държането на взривове и взривоопасни вещества, като им се наложи пълна забрана, когато не става дума за някаква стопанска дейност. Що се касае до газови пистолети, известни са много опити за смяна на тяхното предназначение в бойно оръжие със подмяна на някои от техните части - така че въвеждането на контрол над тях е актуално.