"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1265 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/01/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Цанков захранвал прокуратурата с важна информация за „Наглите“


Информацията, която Боби Цанков даваше на прокуратурата бе действително сериозна и ценна. Това заяви вчера пред БНР градският прокурор на София Николай Кокинов, който индиректно потвърди тезата, че радиоводещият е насочил полицията към бандата за отвличания "Наглите". Обвинителят уточни, че Цанков за първи път влязъл във връзка с него след като бил заплашен със смърт от Стефан Бонев-Сако. Както вестник "Атака" писа именно чрез Сако ченгетата тръгнали по следите на престъпниците, отвели ги до тарторите като Тони Хамстера, организирал предизборната кампания на РЗС. "Факт е, че съм имал многобройни срещи с Боби Цанков. За първи път той ми се обади през ноември след заплахите. След това той предложи услугите си и започна да ни посещава в Софийската градска прокуратура и да ни предоставя информация по определени случаи. Той сам изяви желание да ни дава информация", каза вчера Кокинов, който вече се движи с охрана заради заплахи за живота си. Градският прокурор уточни, че срещите му с Цанков са били винаги в присъствието на негови колеги прокурори, но протоколи от разговорите с бившия радиоводещ не са водени. Обвинителят бе категоричен, че Цанков не е бил свидетел в процеса срещу братята Маргини за пране на пари.У нас
· Борисов благодари на АТАКА за подкрепата и държавническия подход

По света
· Британците не искат джамии в съседство
· Започнаха преговорите за свободата на българските моряци

Коментари
· Кой ще пише шестици и двойки на професорите?

Икономика
· Започва обучението на безработни по програмите за заетост
Десислав Чуколов, депутат от АТАКА: СКАТ клевети АТАКА заради топли връзки с Гоце и Алексей Петров

- Господин Чуколов, тази седмица ЕП ще започне дискусии с номинираните за нови еврокомисари, сред които и Румяна Желева. Очаквате ли клеветническата кампания срещу нея, подета от БСП и НДСВ, да ескалира по време на дебатите и какво според Вас трябва да бъде поведението на българските евродепутати по време на дискусиите?
- С интерес ще проследя изслушването на нашият кандидат еврокомисар Румяна Желева, още повече поведението на депутатите от БСП, НДСВ и ДПС, защото клеветническата кампания, която те инициираха, не е насочена персонално срещу Румяна Желева, а срещу управлението като цяло. С тези интриги опозицията влияе пагубно на България и на международния й имидж като цяло. Вчера пък с потрес разбрах, че г-жа Ирина Бокова, която е председател на ЮНЕСКО - организация, която се занимава с културата в световен мащаб, също се е изказала по отношение на убийството на Боби Цанков. И то, както е типично за представителите на опозиционните партии - изключително неподготвена. Вижда се, че опозицията в лицето на БСП и ДПС работи против националните интереси, като опитва да подкопава имиджа на управляващите и бъдещия еврокомисар. Българските евродепутати по време на изслушванията на Желева трябва да задават въпроси, свързани с интересите на България, а не с тези на евросоциалистите и евролибералите.