"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1267 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/01/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сикаджия изнесъл предизборната кампания на РЗС и в Свищов


 Бившият представител на СИК за Свищов Тодор Тодоров, известен повече като Тошо Бобслея, е организирал и ръководил  кампанията  на РЗС в крайдунавския град по време на последните избори за Европейски парламент и Народно събрание през лятото на миналата година, разкри депутатът на АТАКА от Великотърновска област Борислав Стоянов. Бившият състезател по бобслей минава за един от заможните бизнесмени в града, където държи дискотека, заведения и зала за фитнес. Той открай време парадирал и с контактите си с "важни фигури" от ъндърграунда на централно ниво. По време на миналогодишната предизборна кампания именно въпросното лице се опитвало да пречи на лепенето на плакати на кандидатите на АТАКА, разкриха активисти на патриотите.
Както вестник "Атака" писа, един от тарторите на бандата за отвличания "Наглите" - Антон Петров-Хамстера, е дирижирал кампанията на РЗС в Стара Загора и Сливен, а чрез други двама сикаджии - Маринчо Малкия и Димо Яхнаджиев и предизборните прояви в родния си Разград.

 У нас
· Кабинетът поиска от ЕК субсидии за тютюна
· Прокурор Роман Василев: Очаквайте продължение на „филма Наглите“

По света
· ОЛИ РЕН: България е далеч от влизане в еврозоната
· Сексскандал свали ирландския премиер

Коментари
· Трябва да помним историята си въпреки трагичните факти

Икономика
· Глобяват ЧЕЗ, ако не отчита тока всеки месец
Дипломатът Еню Димитров: Анкара умишлено блокира Ангорския договор
Турция съзнателно пречеше на изселването на българските турци по време на Възродителния процес
- Ангорският договор от 1925 г., за който много се говори през последните дни, е  един исторически документ, но българите знаем малко за него. Г-н Димитров, вие сте дългогодишен дипломат от кариерата и специалист по българско-турските отношения. Бихте ли хвърлили малко повече светлина върху този случай?
-В Ангорския договор се говори за изселници. Юридическият смисъл на това понятие означава тези хора да са се изселили със съответните документи, доброволно, без никакъв натиск. Той поначало не обхваща категорията бежанци. С Ангорския договор се отменя Цариградският от 1913 г., който  е предвиждал връщане на всички бежанци, но остават в сила клаузите, които касаят границата. Остава в сила и до днес Одринското споразумение от 19 ноември 1913 г., подписано около два месеца след Цариградския договор. В Одринското споразумение е предвидено връщането не само на имотите, а връщане и на бежанците в около 10 селища, които са били със статут на градове в Одринска Тракия. За другите е предвидено да се компенсират.