"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1269 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/01/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Уличени в корупция и гей връзки скочиха срещу Румяна Желева


Тримата най-яростни критици на Румяна Желева са замесени в скандали за корупция и гей връзки, показа журналистическа проверка. Британският евродепутат от ПЕС Майкъл Кашман, който откри канонадата срещу Желева, е неприкрит хомосексуалист, който през 2008 г. бе разобличен, че е плащал на гей партньора си огромни суми от джоба на европейските данъкоплатци. Ако има човек в ЕП, на когото най-малко му отива да вини останалите в конфликт на интереси, то това е Антония Първанова. Още през 2001 г., тя бе един от първите депутати от НДСВ, уличени в лобизъм. Причината - поредицата предложени от нея промени в здравните закони, обслужващи корпоративни интереси. Заради съмненията Първанова бе дадена и на парламентарната комисия по корупция. Холандската "зелена" евродепутатка Юдит Саргентини, която подплати атаката срещу Румяна Желева, пък е известна с прозвището Душманката на Берлускони. Тя се прочу с неуспешната си кампания срещу италианския премиер, когото обвини в погазване свободата на словото.У нас
· Уволниха човек на Доган във фонд „Земеделие“
· Янето затрил 200 сигнала за корупция

По света
· Над 50 хиляди жертви от земетресението в Хаити
· Заради атаките срещу Желева, ЕНП бламира ляв кандидат за еврокомисар

Коментари
· Турските сериали са лъскава фасада на имперска политика

Икономика
· Поне 252 лв. става минималната работна заплата от 1 юли
Борислав Стоянов, депутат от АТАКА: Маргините са прали пари чрез Свищовската академия
- Г-н Стоянов, стана ясно, че доста бивши сикаджии са движели предизборната кампания на РЗС. Означава ли това, че партията е на силовата групировка?
- Данни за тази връзка се появиха още през лятото на миналата година по време на предизборната кампания. Тогава АТАКА излезе със сигнал за Тодор Тодоров, известен в Свищов като Тошо Бобслея. Целият град го знае като представител на СИК, когато силовата групировка беше в разцвета си. Той се опита да осуети разпространението на плакатите на кандидат депутатите на АТАКА. В последствие стана ясно, че Бобслея организира и движи цялата предизборна кампания на РЗС, макар че официално не се води председател на партията на местно ниво. По принцип подобни структури действат по този начин. Това се отнася и за другите лица, за които АТАКА изнесе данни - Маринчо Малкия, Яхнаджиев. В Разградско те бяха купували гласове за РЗС в ромските махали. Затова за мен не е изненада, че излязоха наяве факти за връзки между партията и силовата групировка. Ясно е, че т. нар. проект РЗС е създаден с такава цел и е обвързан тясно с хора и структури с неясна, дори бих казал с криминална закваска. Факт е обвързаността на Тони Хамстера - една от основните действащи фигури, с "Лев инс", на Тошо Бобслея със СИК. В Свищов той минава за един от маститите "бизнесмени". Има заведение, дискотека, зали за фитнес. Парадира с познанства с хора от тези структури и то на централно ниво, тук в София. Допълнителните сведения, които получих буквално преди дни, са, че по време на предизборната кампания именно с неговите джипове са били разнасяни из целия град и общината агитационни материали на РЗС. Известно е, че това е една от партиите, която хвърли огромни пари - колко, така и не се изясни, нито пък се разбра откъде ги има. Хората на РЗС, НДСВ и ЛИДЕР потрошиха най-много средства на последните избори.