"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1270 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/01/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Слави Тр. искал да реди кабинета


"Слави Трифонов искаше 50% влияние в ГЕРБ. В смисъл, ако трябва да определим двама министри, единия да го каже той, а другия аз". Това заяви в интервю за "Канал 3" премиерът Бойко Борисов. " След като министър-председателят отрязал Дългия, той стартирал атаките си срещу ГЕРБ и започнал да кани червени политици като Гоце и Румен Петков. Трифонов лобирал пред Борисов, още когато той бил кмет на София, за промяна на предназначението на свой имот до хотел "Кемпински-Зографски".
В градоустройствения план на София теренът бил одобрен за градинка и предназначението му не можело да се променя, обясни министър-председателят. Припомняме, че на 14 юни 2007 г. Софийски градски съд (СГС) осъди Слави Трифонов да плати 15 000 лева на издателите на в. "Уикенд", Недялко Недялков и Мартин Радославов заради клевета. Дело за клевета срещу шоумена бе заведено и от лидера на АТАКА Волен Сидеров през юли 2005 г., за това, че в две свои поредни предавания Трифонов разпространи клеветнически твърдения по адрес на лидера на българските патриоти. То бе протакано дотогава, докато изтече законовият срок от 3 години давност. Шоуменът не се яви нито веднъж пред съдиите.
 У нас
· АТАКА настоя български работници да строят „Тракия“
· Ограничиха със закон властта на Гоце в армията

По света
· Гръцки фермери блокираха граничен пункт с България
· Български цигани завладяват Финландия

Коментари
· Престъпниците се страхуват от подслушване

Икономика
Отец Боян Саръев: Новините на турски унижават националното ни достойнство
Кръщението християнско в Родопите вече е всекидневие
- Отец Саръев, как в тези дни на криза църквата помага на хората? Още ли работи вашата обществена трапезария за бедни?
- Хората в Кърджали едвам свързват двата края, те имат изключително големи нужди както за себе си, така и за децата си, за тяхното отглеждане и изучаване. Всичко това е свързано с много средства, а хората нямат тези възможности. А църквата, специално в Кърджали, или по-точно някои от църквите, се опитват да им помогнат. Ние ги храним с вяра и с надежда за по-добри дни, и че един ден изпитанието, което Бог е изпратил на българския народ и в частност на жителите на Кърджали, ще падне. В същото време смятаме, че не е достатъчно разумно да храним някого с вяра и надежда, когато той няма с какво да нахрани на трапезата децата си. Затова и църквата, в която аз служа, макар да не е социална институция, макар и прякото й задължение да не е със земния хляб да храни своите последователи, от 10 години насам поддържа обществена трапезария.