"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1272 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/01/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Държавата обяви война на мафията


Държавата вчера обяви война на мафията у нас след среща на тримата големи - премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Цветан Цветанов и главния прокурор Борис Велчев. "Ще спечели уважението ми този прокурор и тази дирекция на МВР, които първи започнат да нанасят удари срещу стари и нови групировки", категоричен бе министър-председателят.
В понеделник шефовете на МВР и прокуратурата Цветан Цветанов и Борис Велчев си дадоха една година срок, за да сложат край на организираната престъпност в страната. Това обявиха двамата пред журналисти в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов по време на Националното съвещание на МВР, на което за първи път присъстват и шефовете на апелативните и окръжни прокуратури в страната, както и ръководството на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).У нас
· Европарламентът оневини Желева

По света
· Агджа отива войник след пускането му от затвора
· Американци сложиха ръка върху ядрените обекти на Пакистан

Коментари
· Циганската наглост мина всички граници

Икономика
· Гръцки фермери блокираха границата ни
ВОЛЕН СИДЕРОВ: За да имаме авторитет като нация, трябва да се научим на солидарност
Отваря се ниша за комунистическа партия и отново ще бъдат лъгани хора
- Г-н Сидеров, чуха се много обещания за светло бъдеще и загриженост на социалистическата партия за българските общини. Кое е по-опасно - да си играеш на социален популизъм, когато си в опозиция, или пък да се опиташ да влезеш в синхрон с очакванията на хората, когато си управляващ?
- По-лесно е когато си в опозиция да заемеш позата на защитник на социалните потребности на хората. Винаги има социални пластове и групи, които не живеят добре или се нуждаят от по-добър стандарт на живот. Затова, когато е в опозиция, БСП винаги застава в ролята на социален защитник, но когато управлява - а тя управляваше доста години от 1990 г. насам - не видяхме да направи нищо в защита на рязко обеднелите слоеве, част от които буквално изпаднаха зад борда.