"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1273 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/01/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Искаме 10 млн. евро компенсация за блокираните граници с Гърция


"Поискал съм 10 млн. евро компенсации от Европейската комисия заради блокадата на гранично-пропусквателните пунктове между България и Гърция от техните фермери." Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като изпрати официална нота до правителството на южната ни съседка. "Съжалявам за проблемите им, но така не може да продължава. Това не е наш проблем, за да понасяме пасивите", заяви още Борисов.
Българският премиер е изпратил писмо и до Жозе Мануел Барозу, с което сезира Европейската комисия за нарушаването на Договора за създаването на Европейската общност и Регламент 2679/98. Бойко Борисов настоява Европейската комисия да вземе спешни мерки за решаване на проблема, свързан с блокирането на българо-гръцките граници.


У нас
· Шефка в Световната банка предложена за наш еврокомисар
· АТАКА и ГЕРБ поискаха оставката на ректора

По света
· Агджа вече дал първото си интервю за 2 млн. долара
· ЕС даде зелена светлина на плана за спасение на Гърция

Коментари
· Що за европейска партия е ДСБ, след като лидерът й рекетира Борисов

Икономика
Румен Ваташки, общински съветник от АТАКА в Перник: Спонсор на Гоце заграби 4,5 дка в центъра на Перник

- Г-н Ваташки, преди няколко дни АТАКА Перник излезе с една интересна инициатива, като призова всеки българин да има народна носия. Ваша ли беше идеята и как се роди тя?
- Идеята възникна постепенно в мен. Много пъти се замислях, че е недопустимо един националист да няма народна носия и реших да си потърся такава за себе си. Разбрах, че мога да поръчам носия в гр. Елин Пелин. Читалището там е спечелило проект и приема поръчки. Но трябваше да избера от коя фолклорна област да бъде носията - дали от Пернишко, т.е. граовска, или македонска, тъй като майка ми е от Гоцеделчевския край. Последното надделя в мен и поръчах македонска носия.