"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1274 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/01/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ДПС организира митинг на Яне Янев в София


ДПС е поело цялата организация по осигуряването на хора от Благоевградски регион за митинга срещу управлението на ГЕРБ, който Яне Янев обеща да организира на 10 март. Това съобщиха представители на местните структури на АТАКА. От движението на Ахмед Доган са обещали на лидера на РЗС да му осигурят 400 души. За целта се дават по 50 лв. на всеки, съгласил се да протестира. Хората на Доган обяснявали, че това не е митинг на ДПС, но се подкрепя от движението и лично от лидера му Ахмед Доган.
На 10 януари тази година, след като парламентарната група на "Ред, законност и справедливост" се разпадна в резултат на напускането на Марио Тагарински, Янето се закани, че поема курс на сваляне на законно избраните парламент и правителство на ГЕРБ. Тогава той обща да организира общонационален протестен митинг на 10 март тази година пред Народното събрание.
Междувременно и БСП даде рамо на РЗС, като реши да атакува парламентарния правилник в Конституционния съд, който сега не позволява Янето да има група в НС.
 У нас
· Вадят на светло сделките с имоти
· Младенов става външен министър, заместникът му поема отбраната

По света
· Обама отбеляза първата си година в Белия Дом
· И Дания обмисля да забрани бурките

Коментари
· Смешният плач на Слави Тр.

Икономика
Депутатката Калина Крумова: Новият закон ще извади на светло собствениците на медии
Има достатъчно способни и интелигентни българки, които да представят страната ни

- Г-жо Крумова, какво смятате за номинацията на Кристалина Георгиева, вицепрезидент на Световната банка, за български еврокомисар?
- АТАКА е твърда в подкрепата на предложените от правителството кандидати, но отговорността е преди всичко за ГЕРБ и премиера Бойко Борисов. Що се отнася до Кристалина Георгиева - подкрепям кандидатурата й и лично, ако щете по женски. Хубавото е, че се лансират дами в политиката - има достатъчно способни и интелигентни българки, които да представят страната ни. Надявам се, този път да се стигне до един добър резултат.