"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1277 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/01/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев скрил писма от ЕК за кражби на европари


Правителството на Сергей Станишев е крило в тайници писма от Европейската комисия, в които са предупреждавали управляващите да спрат да крадат пари. Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов. Целта е била умишлено да се саботира дейността на държавата чрез укриване на кореспонденция с Брюксел, в която ясно са им казвали "спрете да крадете", обясни Борисов. По думите му предишните управляващи са знаели какво ще причинят на новото правителство и с умисъл са го направили. Поне 15-20 процента ще загубим, защото Брюксел не вярва на сълзи, добави премиерът. По думите на Борисов освен служителите в министерството, за укриването на писмата е виновен и бившият премиер Станишев, който е знаел, че нищо не се работи по програмите, и го е скрил от Брюксел.
Попитан дали може да се търси някаква отговорност за нередностите по програмите, той отговори, че над 70-80 преписки има в прокуратурата срещу предишното правителство. В писмата от ЕК са посочвани сериозните проблеми при управлението на Оперативна програма "Околна среда", коментира и екоминистърът Нона Караджова.


У нас
· Отвориха границата с Гърция
· Бойко Борисов: Никога няма да искам подкрепа от ДПС

По света
· Наши медици вече спасяват в Порт-о-Пренс
· Жени от Ал Каида подготвят самоубийствени атаки в Европа

Коментари
· Зад безчинствата на горските бракониери стои безнаказаност

Икономика
Стоян Иванов, депутат от АТАКА: Медийният закон вече подкрепя българските продукции
- Г-н Иванов, вие сте зам.-председател на медийната комисия. На първо четене минаха поправките в Закона за радио и телевизия. Какво е важно да знаем за тях?
- Направихме хармонизирането на нашето законодателство с европейската директива за цифровизацията. Това трябваше да бъде направено много по-рано. Факт е, че предишният парламент не успя заради сблъсъка на много мощни лобистки интереси, които бяха свързани с възможностите за изграждане на т. нар. мултиплекс. За съжаление не създаваме изцяло нов закон за радио и телевизия, но такъв ще има и ще още тази пролет ще започне неговото изработване. Освен това с приетите промени се дава приоритет на продукцията, направена на български език: например на български филми, айде стига с тези безкрайни турски сериали.