"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1280 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/01/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров на аудиенция при папата


Лидерът на АТАКА Волен Сидеров беше приет на официална аудиенция при папа Бенедикт Шестнайсети във Ватикана. Националистът предаде на Негово светейшество поздрави от българското правителство и от министър-председателя Бойко Борисов. "Всички в България се надяват лъжата "българската следа" да бъде заличена завинаги", обърна се Сидеров към папа Бенедикт Шестнайсети. Лъжите за българско участие в атентата срещу покойния папа Йоан-Павел Втори бяха възобновени отново след излизането преди седмица на турския терорист Мехмет Али Агджа от затвора в Анкара. Терористът иска милиони, за да разкрие истината за стрелбата си срещу предшественика на Бенедикт Шестнайсети на 13 май 1981 година.


У нас
· АТАКА подкрепи ремонта на кабинета

По света
· Искат да обявят Спаска Митрова за невменяема
· Откриха мъртъв шефа на охраната на форума в Давос

Коментари
· Олигарски се целят в парите на държавата и ЕС

Икономика
· Завършваме 2010 на плюс
· Борят високата безработица с европари
Кирил Гумнеров, депутат от АТАКА: Първанов използва кризата, за да си прави пиар
- Г-н Гумнеров, справка в интернет сайт показва, че никога до вашето влизане в 41-вия парламент депутат от Ловеч не е задавал толкова много въпроси по време на парламентарен контрол. Вие сте и най-активният депутат от АТАКА с питанията си към министрите от кабинета на ГЕРБ. Кое обяснява вашата активност?
- Ясното съзнание, че съм в този парламент, за да свърша определена работа, а не само да се кича с титлата "народен представител". За съжаление през последните години представата на хората за парламента и депутатите е по-скоро негативна. И основание за това има. Управляващите през последните няколко мандата успяха да дискредитират народните избраници, да омаловажат значението на тяхната работа. А истината е, че народните представители имат много сериозни задължения и е въпрос на лична съвест кой и как ги изпълнява. Като депутат от АТАКА не мога да си позволя безотговорно отношение към моите избиратели. Хората подкрепиха АТАКА, защото имаха точни и ясни искания какво трябва да се направи. Наше задължение днес е да не ги разочароваме. Пред хората в страната стоят огромни проблеми, които сегашното управление наследи от предишните правителства. Наше задължение е да се опитаме да ги разрешим. За съжаление АТАКА не участва в изпълнителната власт и няма инструментите да разрешава конкретни икономически или регионални проблеми. Но като депутати правим всичко възможно да насочим вниманието на министрите към тревожните проблеми и да потърсим тяхната активна позиция, свързана с преодоляване на очевидни нарушения на законите в страната.