"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1282 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/01/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Родителите на сестрите: Ако делото “Белнейски” спре, ще съдим България!


Родителите на убитите преди четири години сестри Росица и Христина Белнейски смятат да съдят България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, ако делото за двойното убийство бъде прекратено. Фани и Стоимен ще прибягнат до крайната мярка, ако делото за смъртта на децата им бъде затворено без шанс за продължаване на работата по него. Че това е възможно да се случи даде индикации в четвъртък окръжният прокурор на Пазарджик Димитрина Ганчева. Според нея още не е ясно дали прокурорът, който води разследването, ще повдигне обвинения срещу заподозрения като извършител Лазар Колев. "Ако това не бъде направено, единственият изход е делото да бъде прекратено", поясни окръжният прокурор на Пазарджик.У нас
· „Топлофикация“ София спирала незаконно парното
· С подкрепата за Хаити българите откриваме по-добрата си страна

По света
· Италия взима революционни мерки за борба с мафията
· Белгийци бранят работните си места

Коментари
· Международната хуманитарна помощ е висша политика

Икономика
Димчо Грудев, председател на АТАКА в Общинския съвет в Бургас: Клубовете на АТАКА в Бургас привличат все повече хора
Не е толкова важно колко на брой са общинските съветници на националистите, а каква работа вършат

- Г-н Грудев, в последната седмица в редиците на общинските съветници патриоти се върна още един от обявилите се преди време за независими Петър Таракчиев. Как ще коментирате последователното възстановяване на групата на националистите?
- Това само утвърждава идеята, че АТАКА се представлява от разумни и интелигентни хора с чувство на отговорност и лоялност. Тук не може да става дума нито за хамелеонство, нито за политическо номадство, защото и той, и всички колеги от групата в Общинския съвет, сме били членове само на тази партия. За разлика от авторите на различни клевети. Ние, общинските съветници от АТАКА, сме градивна политическа сила и не си губим времето в махленски свади и изяснения. В крайна сметка бургазлии могат да си дадат ясна сметка кой какво върши за тях и града и най-вече защо. Съгражданите ни са достатъчно прозорливи, за да стават жертви на каквито и да било внушения и интриги. Родината е една. Една е и партията, която я защитава и това е АТАКА.