"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1283 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/02/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ВОЛЕН СИДЕРОВ: Не превръщам политиката в сделка и не поставям АТАКА над България


"Посещението във Ватикана беше дипломатически жест, защото Бенедикт XVI не е само духовен водач, но и голям политик и всички се съобразяват с него."  Това заяви вчера Волен Сидеров в предаването по бТВ "Нека говорят" по повод официалната аудиенция при папата в сряда. Водещият Росен Петров направи сравнение, че "Ватиканът е нещо като АТАКА в българския живот" и попита има ли прилика между папата и българския премиер. "Двамата си приличат по това, че са харизматични  фигури. При тях няма предвзетост, няма дистанция", заяви националистът. На въпрос "Спазва ли АТАКА дистанцията с управляващите", Сидеров беше категоричен, че дистанция има. "Не превръщам политиката в сделка и егоистично не поставям интересите на партията над тези на страната.


У нас
· Антония Фарма готвела атака и срещу Кристалина
· Шефът на СКАТ Валери Симеонов разкрачен между Алексей и Гоце

По света
· Красивото лице на българския патриотизъм Калина Крумова представи България в Истанбул
· Форумът в Давос: Няма да позволим имплозия на еврото

Коментари
· Зад разпада в БСП стои идеологическа и управленска импотентност

Икономика




Депутатката Калина Крумова: АТАКА не променя позициите си по отношение на Турция
- Г-жо Крумова, вие бяхте член на официалната делегация на България при посещението в Турция преди дни. Как да тълкуваме присъствието на депутат на националистическата партия АТАКА в тази делегация?
- Това е първото посещение на премиера Бойко Борисов в Турция с основна цел опознаване и създаване на добри съседски взаимоотношения. Присъствието на депутат от АТАКА сред официалните гости е важно, защото делегацията показа лицето на новата политика на България, а част от това лице е и партията на националистите.
Не смятам, че присъствието ми като народен представител на АТАКА е необичайно, защото партията ни е парламентарно представена сила. При посещението в Турция ставаше дума за дипломатическите отношения между двете страни. А дали ще е Турция или друга държава - има значение само фактът, че се касаят международните връзки на България. В тази връзка не мисля, че е правилно която и да било сериозна политическа сила да избира контактите на страната си и да казва с кого иска и с кого не иска да работи. Смятам, че за да бъдеш адекватен на каквато и да е ситуация, трябва да си запознат добре с нея.