"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1284 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/02/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА спря ДПС-кмет, решил да преименува български улици


Кметът на шуменската община Никола Козлево Туркан Каракаш опита да поругае историческата памет на българите, като внесе в Общинския съвет предложение за преименуване на улици, кръстени на видни възрожденци. Това съобщи областният координатор на АТАКА в Шумен Румен Русев. Националистът допълни, че турчинът Каракаш, който е сред най-старите и верни авери на Ахмед Доган, вече е внесъл докладна записка в ОбС Никола Козлево за смяна на имената на централни улици в общината заради "изчерпано историческо съдържание на наименованията, които носят". Градоначалникът от ДПС, известен сред местните с опитите за насаждане на етническо напрежение, искал да преименува улици като "Бачо Киро", "Хаджи Димитър" и "Батак" и да ги замени с алтернативите "Чайка", "Добруджа" и др.


У нас
· Забраниха българската контраблокада на границата
· Гоце с вето по законите за отбраната и за митингите

По света
· Сомалийски пирати тормозят капитан Великов
· Българи загинали при взрива в Лиеж?

Коментари
· Само Борисов може да разчупи хватката на мафията

Икономика
ВОЛЕН СИДЕРОВ: Политическият PR трябва да отстъпи пред интересите на България
АТАКА продължава да смята, че Турция не е годна за член на ЕС
- Г-н Сидеров, хората от Националната асоциация на българския бизнес възнамеряват като контрамярка на блокадите на нашата граница да организират предупредителна блокада от българска страна като знак на протест. Хората от бранша са доста изнервени.
- Съвсем логично е да са изнервени. Загубите, които търпи България, са много големи. Тук въпросът е, че нещата трябва да се решат чрез преки действия към гръцката държава, защото тя е тази, която може да разпореди дали да се протестира, дали да се запушват пътни артерии, когато става дума за земеделски и други проблеми, или това не може да се прави. Според мен законодателството в Гърция трябва да се промени така, че да не може да се блокират международни пътища. Това в крайна сметка е някакво нарушаване на международното право - нека си кажат думата специалистите. Но по никакъв начин не може така да се наказва друга, чужда държава, съседна, защото ти имаш някакви вътрешни проблеми. Още повече когато става дума за страна като България, която е така близка като религия и вероизповедание, ако щете, държава с Гърция. Защо гърците не отидат да запречат пътищата на турската граница?