"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1285 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/02/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

След пускането на Хамстера от съда Свидетели по “Наглите” отказват да говорят


Двама от бандата за отвличания "Наглите", които до момента са помагали на разследването в замяна на по-леки присъди, са отказали да сътрудничат, след като миналата седмица Софийският апелативен съд (САС) пусна на свобода един от тарторите на групата за похищения - Антон Петров - Хамстера, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Той уточни, че става дума за "допълнителни свидетели", които трябвало да подпомогнат другите доказателства срещу групата за отвличания, която бе разбита в края на 2009 г. Цветанов обяви още, че вчера е задържан тъмничар от затвора в Казичене, който е помагал на "Наглите" да получат по-облекчен режим в мястото за лишаване от свобода. Миналата седмица САС пусна Хамстера от ареста срещу 20 хил. лв. гаранция. Премиерът Борисов е наредил домът на вътрешния министър да се охранява от полицаи с автомати заради заплахи от мафиоти, близки до "Наглите." Цветан Цветанов вече се придвижва в бронирано БМВ. На повечето обществени места той е пазен и от допълнителен гард от НСО, а маршрутите му на движение се променят всекидневно.

 У нас
· Бойко Борисов: Ако закарат Станишев на детектор на лъжата, ще светне целият

По света
· Българи в чужбина защитават Спаска Митрова
· Сомалийските пирати върнаха нашите моряци на брега

Коментари
· Само твърдият подход ще ни помогне в отношенията с Турция

Икономика
· Сметната палата дава на прокурор шефове във фонд „Земеделие“
Волен Сидеров: Сергей и Яне отложиха гей-парада за 10 март
В политиката резултати се получават не с истерия, а с работа, последователност и коректност

- От видеорепортажа при посещението ти при папата научих, че говориш италиански.
- Налага се, тъй като съм председател на групата за приятелство с Италия в парламента. Знаете, че когато се гостува в една страна, когато става дума за дипломатически отношения, трябва да можеш да кажеш поне думите на любезност.
- Притеснява ли се човек, когато се среща с папата?
- Безспорно папата е фигура, която има не само религиозно значение. Той е не само религиозен водач, той е политик, можем да кажем държавник, защото е глава на държавата Ватикана. А Ватиканът, макар че е малка по площ, е много важна геополитически. Всеки политик, всеки държавник би трябвало да има добри отношения с нея.