"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1286 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/02/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Полицията разследва самозапалване с цел реклама на СКАТ


Взривовете пред офисите на телевизия СКАТ са организирани от хора в медията, за да вдигнат все по-спадащия й рейтинг, твърдят полицаи от Бургас, които разследват тази версия като основна след двата инцидента в Бургас и Варна само за 24 часа. В ранните часове на вторник сградата на кабеларката е била замерена с бутилка със запалителна течност. Пострадала е щора и външната част на климатик. "Нищо особено не се е случило. Бутилка със запалителна течност е била хвърлена по прозореца, но не е успяла да го счупи. Образувано е досъдебно производство", обясни ситуацията Милен Димитров, директор на Областната дирекция на полицията (ОДП) Бургас. Самият Симеонов обяви пред Би Ти Ви, че засегнати от СКАТ бизнес интереси вероятно са причина за инцидента. Само 24 часа по-късно по същия сценарий  коктейл "Молотов" бе хвърлен по офиса на СКАТ във Варна. Сигнал за инцидента е подаден в 2:45 часа от охраната на сградата. Коктейлът е бил поставен пред входната врата на офиса. При избухването му няма пострадали и щети, опушени са само дограмите на сградата. Дори не са се постарали да измислят някакво по-оригинално "нападение", повтори ли са едно към едно случилото се в Бургас, смеят се криминалистите в морската столица.


У нас
· Заплашва ни глоба за милиард и половина евро заради заменките
· Аплодисменти в ЕП за новия български еврокомисар

По света
· Пирати искат рекорден откуп за наши моряци
· Цяла Гърция блокирана

Коментари
· Съдът не трябва да става съучастник на „Наглите“

Икономика
Министърът на отбраната о.р. ген. Аню Ангелов: В Афганистан подпомагаме изграждането на нова държавност
- Г-н министър, гореща тема тези дни е ветото върху поправката, според която началникът на отбраната няма да е подчинен на президента. Ако тя не е накърнявала президентски правомощия, както вие твърдите, какво наложи поправянето на закона?
- По сегашния закон за отбраната всички действия, с които президентът изпълнява своите правомощия на главнокомандващ в мирно време, са следствие от предложения на Министерския съвет (МС). Следователно, не е необходима пряка подчиненост между началника на отбраната, който е подчинен на министъра на отбраната, а министърът на отбраната е член на МС. Въпреки това би могло да се въведе формално и връзка на подчиненост между началника на отбраната и върховния главнокомандващ. Предполагам, че народните представители ще приемат забележката на президента.