"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1287 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/02/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Абаджиев напусна РЗС заради провала на проекта


Партията на Янев остава без ръководство и уверено върви към разпад. Причината е, че Димитър Абаджиев, който бе европейското лице на РЗС, обяви, че напуска ръководството на политическата сила. Абаджиев бе категоричен, че гледа на случващото се в РЗС като на провал на проекта и е разочарован от оттеглената подкрепа на европейските консерватори.
Вчера депутатите отрязаха мераците на Яне Янев да си направи нова парламентарна група. Народните представители гласуваха против предложението на РЗС за промени в правилника на парламента, които позволяват минималният брой депутати в групите да е 8, а не 10, както е сега. Напъните на Янето се дължат на това, че парламентарната му група се разпадна, след като Марио Тагарински не издържа и я напусна. В резултат на това групата на РЗС стана 9 души, които автоматично станаха независими. Народното събрание отхвърли и проекта за декларацията на РЗС, с която се обявява разпускане на 41-ото Народно събрание. Това беше другият опит на Янето да разтури парламента.У нас
· По предложение на АТАКА: Забраниха строежите върху заменки
· Според изследване: АТАКА с най-много сигнали за купуване на гласове

По света
· Слави Бинев обсъди бъдещето на ЕС с френския външен министър
· Сидеров съди „Луфтханза“ заради презрение към българите

Коментари
· Доган и еничарите му вкупом непотребни станаха

Икономика
· Болниците остават без техника заради дългове към доставчици
Павел Шопов, зам.-председател на НС: Новият изборен кодекс ще спре далаверите с гласове на ДПС
Политическата изолация изнервя сепаратистката партия
- Г-н Шопов, зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров си позволи преди дни да критикува управлението на ГЕРБ. Това изненада ли ви след дългото мълчание на Догановата партия?
- Това никого не учудва, напълно естествено явление. Както знаем, ДПС е опозиция, при това много радикална опозиция, въпреки че много пъти аверите на Доган опитаха да се изкарат конструктивна опозиция. Само че колкото повече време минава и колкото повече удари се нанасят на ДПС, толкова по-яростна и непримирима става и опозиционната им политика.