"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1290 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/02/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Червени свалят Станишев на извънреден конгрес през юни


Ако противниците на Сергей Станишев успеят да обединят опозицията вътре в БСП, извънредният конгрес, който те гласят, ще се проведе най-рано юни тази година. Това съобщи източник от средите на социалистите за вестник  "Атака". Поне 3-4 месеца били нужни да се свика форума. До края на тази година трябва да има конгрес на БСП, потвърди пред столичен ежедневник и един от основните претенденти за лидерския пост Георги Кадиев. Той настоява за промяна в ръководството на социалистическата партия. "Ако сега има нов конгрес и на него се провежда избор на председател, ще се кандидатирам", заявява още Кадиев.
Очакванията на бунтовниците в социалистическата партия са да съберат подкрепа за извънреден конгрес по време на една от предстоящите две сбирки на областните и общинските структури на партията, които се свикват по идея на Сергей Станишев.


У нас
· Британци ще правят електрически коли у нас

По света
· Янукович победи с два процента на вота в Украйна
· Шефът на US-разведката: Балканите са най-голямата заплаха за стабилността в ЕС

Коментари
· Първановата „Доблест'2010“ е гавра с левия избирател

Икономика
Икономистът Кольо Парамов: Хора като Иван Костов да напуснат политиката
Престъпленията на предишните правителства трябва да излязат на светло

- Господин Парамов, бяхте за кратко икономически съветник на премиера Борисов. Защо се вдигна този шум около Вас и кой стои зад него?
- Истината е, че аз  от дълго време партнирам с министър-председателя по много въпроси и бяхме се договорили след Нова година да конкретизираме обхвата на една по-конкретна дейност в икономичската сфера. Но винаги съм бил трън в очите на някои от т. нар. официалните икономисти в България, защото изказвам  на пръв поглед нестандартни  идеи, които впоследствие обаче се прилагат в живота. Още от времето на кабинета "Иван Костов" и при следващите две правителства  се оказа, че в България, за да правиш нова икономика, ти трябват средства за производство,  реализирани по време на комунизма. Но те бяха разпределени в около 1000 души в страната, което  доведе до рязкото обогатяване на една шепа хора - олигарси.  Те   се вклиниха под различна форма в управлението на страната, за да диктуват нейното развитие и политика.