"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1292 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/02/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Закопчаха Алексей Петров в акция “Октопод”


 Създателят на РЗС Алексей Петров бе арестуван при операция на МВР под името "Октопод". Още 12 души бяха задържани при акцията, която е продължение на "Наглите". "От всички, които са задържани по тази операция и по "Наглите", можем да кажем, че това е най-високопоставеният - това е поредното, по-високото стъпало от Наглите", коментира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов задържането на Петров. Очакват се поне още пет ареста, сред които и на бургаски бизнесмен, съпричастен към бандитите с инициали В. С. и прякор Винкела. Усилено се издирва и соченият за тартор на групата за отвличания "Наглите" Антон Петров - Хамстера. Петров, който със свои авери агитираше за РЗС в Сливен и Стара Загора, не бил открит на адреса, на който живее, затова издирването му продължава, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов. Престъпниците се занимавали повече от 10 години с изнудване, силово събиране на рекет, предлагане на платени сексуални услуги, незаконно придобиване на финансови средства от "Кремиковци" АД, източване на ДДС, търговия с влияние, пране на пари и други престъпни дейности. "Арестът на Алексей Петров и негови съучастници за мен е логичен, защото много отдавна беше ясно, че този човек се занимава с рекет", каза лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Много по-важен обаче за мен е въпросът с политическия проект РЗС, който беше създаден също от Алексей Петров. Аз първи казах това пред медиите в нощта на изборите за евродепутати. Имам достатъчно данни, че хора на Алексей Петров и на Хамстера са организирали купуването на гласове за Яне Янев и са рекетирали хора с цел събиране на пари за кампанията. Към тази група мога да причисля и Валери Симеонов, собственик на телевизия СКАТ, с когото Алексей Петров и Яне Янев подготвят нов политически проект, целящ да удари по АТАКА и да изземе избирателите на АТАКА".У нас
· ГЕРБ и АТАКА избраха новия шеф на здравната каса
· Дават на съд взелите евтини заменки

По света
· Национална стачка блокира Гърция
· Не дават работа на дебелите в Англия

Коментари
· Октоподът има три сърца, може да оцелее и без пипала

Икономика
· ЕК отблокира още 3,3 млрд. евро за България
Любомир Владимиров, депутат от АТАКА: Банките да улеснят кредитите за средния бизнес
Време е да се махнат чиновниците, които пречат на предприемачите
-  Г-н Владимиров, съвсем пресни са последните коментари и оценки на синдикатите за икономическото състояние на страната ни, оттам лъха тревога, според КНСБ и КТ "Подкрепа" кризата в България се задълбочава, расте безработицата, около 11% процента са цифрите, които сочат синдикалистите. От тази гледна точка как вие разшифровате тези лоши новини и какви са лекарствата за справяне със ситуацията?
- Аз бих казал, че синдикатите вещаят една доста апокалиптична картина на икономиката и кризата в България, което мисля, че ще бъде опровергано в близките месеци. И ще видим реално как ще се развива икономиката в страната - да кажем след месеците май-юли.