"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1293 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/02/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Хамстера изпял Алексей като мозъка на “Наглите”


 Най-близкият човек на Алексей Петров - Тони Хамстера го е изпял на разследващите като мозък и на бандата за отвличания "Наглите". Това съобщи вчера BNews. Уличеният като лидер на групата за похищения Антон Петров е признал пред разследващите, че именно Алексей Петров - Трактора е ръководител на бандата "Наглите". По всяка вероятност Хамстера го е направил, за да се спаси от съда и от обвиняем да се превърне в защитен свидетел. Според разследващите свързващо звено между групата "Октопод", компанията на Трактора "ЛЕВ корпорация" и бандата "Наглите" е бил именно Хамстера, който късно в сряда сам се предаде на прокуратурата. "Атака" пръв разкри, че Тони Хамстера, начело на мутри от бившата групировка СИК, е агитирал със силови методи за РЗС по време на парламентарните избори през лятото. Междувременно вчера започна пълна данъчна проверка на "ЛЕВ корпорация" и застрахователно дружество "ЛЕВ Инс", зад които стои Алексей Петров, съобщиха източници от разследването.
"Алексей Петров ще се разследва и за убийството на военния прокурор Николай Колев", съобщи вчера обвинител №1 Борис Велчев. По повод твърдението на съпругата на убития Николай Колев, че зад смъртта му стоят бившият главен прокурор Никола Филчев и Алексей Петров, вече се води дело в съда.У нас
· Запорират пари и имоти на застрахователи, крили данъци

По света
· ЕС налага мораториум за влизане в eврозоната
· Нови снимки от 11 септември разсекретени от полицейски архив

Коментари
· Парите и допингът могат да разкъсат петте олимпийски кръга

Икономика
· ЕК отпуши 1,6 милиарда евро по още две програми
Едвин Сугарев: Алексей Петров бе сивият кардинал в ДАНС
След тази акция, мафиотите ще бъдат по-предпазливи и по-малко нагли

- Г-н Сугарев, преди години вие пръв заговорихте, че Алексей Петров е свързан с престъпния свят, как коментирате арестуването му във вторник?
- Коментарът ми може да бъде само положителен. Аз бих поздравил министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и разбира се неговия началник Бойко Борисов специално за тази операция. Всички знаят, че не съм особено голям фен, нито на Бойко Борисов, нито на Цветан Цветанов, но когато нещо са направили и то е било смислено, трябва да се уважи и трябва да се каже браво. Най-сетне се намери някой, който да каже известната от преди 10 г. истина, че става дума за гангстер. С министъра на МВР ставаме вече двама, които определят Алексей Петров като стожер на една доста сериозна престъпна групировка. Той беше човекът, който осъществяваше връзката между организираната престъпност и силовите институции на държавата в течение на доста години и неговото арестуване е знак, че в някаква степен държавата престава да бъде толерираща подобни мостове между себе си и престъпността. След тази акция вероятно мафиотите ще бъдат по-предпазливи и не толкова нагли.