"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1294 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/02/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Костов направил Алексей Петров човек на службите


Офицерът под прикритие Алексей Петров е продукт на Иван Костов, съобщи вчера отлично информиран източник на "Атака". Внедряването на мутрата Петров в структурите на МВР е станало между 1999 и 2001 г., когато Емануил Йорданов е МВР шеф в правителството на Иван Костов. По това време братът на Йорданов е бил рекетиран да продаде на безценица свои земи в до басейна "Спартак" в столицата, собственост на Трактора. Братът се обърнал за помощ към роднината министър, който пък запознал със случая премиера Костов. Тогава на сцената се появил Алексей Петров и предложил да помогне. Трактора успешно рекетирал експремиера за негови далавери с югоембаргото и бил назначен в Националната служба за сигурност, командвана тогава от ген. Атанас Атанасов.
Впоследствие Петров станал любовник на тогавашния външен министър Надежда Михайлова, която също го покровителствала за престъпния му бизнес. Той завъртял успешен бизнес с бъдещия и съпруг Светлин Нейнски, твърди източникът.
Междувременно стана ясно, че чужди служби са подали информация за интензивни контакти на Алексей Петров със скандалния руски бизнесмен от еврейски произход Майкъл Чорни, изгонен от България като заплаха за националната сигурност на 18 август 2000 г.У нас
· Вече строят хотели и голф игрища върху земите от заменките

По света
· Тройният надзор отнема суверенитета на Гърция
· САЩ ни включват в протоворакетния си щит

Коментари
· Касирането на изборите ще бъде заслужен урок за Турция

Икономика
Николай Пехливанов, депутат от АТАКА: По-висок данък за сградите, не направили общи събрания
Пазарът ще стане по-сигурен, ако нотариусите проверяват имат ли тежести недвижимите имоти

- Г-н Пехливанов, какви промени предложихте между първо и второ четене на Закона за нотариусите и нотариалната дейност?
- Смятам, че е основателна идеята на законопроекта да се вземат мерки за противодействие на корупцията и имотните измами и да се предотвратят възможностите за използване на сделките с недвижими имоти за изпиране на пари. Опасявам се обаче, че някои от предложените текстове няма да постигнат търсения ефект. Предложените от вносителя измененията на закона не противодействат на корупцията, имотните измами и прането на пари. Нещо повече, те може да дадат възможност за облагодетелстване на малка група от хора за сметка на всички граждани, които извършват сделки. Отделно пък ще натовари с по-големи финансови задължения както тях, така и българския бизнес, който търпи негативите от икономическата криза. Когато е подготвян проектът, не са взети предвид мненията на професионалните и браншовите организации в сферата на недвижимите имоти - Национална асоциация на строителите на жилища, Камара на предприемачите в строителството, агенциите за недвижими имоти и др.