"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1295 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/02/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Ал. Петров гушнал 3 млн. долара да пусне Сретен Йосич


3 млн. долара е прибрал Алексей Петров срещу обещанието да организира през 2002 г. бягството на задържания у нас сръбски наркобос Сретен Йосич.
Тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов залови сърбина и го изпрати в Холандия на 16 август 2002 г. да доизлежава стара присъда. Това стана при безпрецедентни мерки за сигурност, защото беше постъпила сводка, че сръбският престъпник се готви да бяга.
Според оперативна информация групата на Алексей Петров, тогавашният шеф на баретите Филко Славов и главният прокурор Никола Филчев са прибрали парите от ортаците на сърбина, за да му организират бягството от българското следствие, предаде BNews. За да замаже присвояването, Трактора опитал да набеди Борисов, че е взел парите, а по-късно и да планира с БСП убийство на лидера на ГЕРБ.
Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че в папките, открити в офиса на Алексей Петров до басейн "Спартак", се съдържа информация, която може да бъде използвана както за натиск в икономически или в политически аспект, така и чисто спекулативно за дестабилизиране на държавата.У нас
· АТАКА: Прякото избиране на магистрати да залегне в новия избирателен кодекс

По света
· 35 талибани убити в операция „Мущарак“

Коментари

Икономика
ВОЛЕН СИДЕРОВ: Костов да каже кой е Алексей Петров
Валери Симеонов трябва да бъде разследван за укриване на данъци и за далавери

- Г-н Сидеров, здравейте. Къде ви намираме, ако не е тайна?
-Това е, как да ви кажа, е малко лична работа. Тук съм по здравословни проблеми и не бих искал да занимавам аудиторията с това, но нямам никакви притеснения. Всичко е наред с това, което трябваше да се направи. Ще се наложи да съм в болнични още една седмица поне, но се съгласих да се включа по телефона във вашето предаване, тъй като разбирам, че темите са актуални и в момента сигурно доста се обсъждат в българското общество.