"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1297 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/02/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Изборите в Турция незаконни


Конституционният съд (КС) обяви вчера за незаконни изборите в Турция. В резултат на това магистратите касират избирането на трима народни представители: Мариана Даракчиева (Синята коалиция), Рушен Риза (ДПС) и Атанас Семов (РЗС). АТАКА нееднократно е сигнализирала, че вотът в Турция от години се манипулира в полза на ДПС. По инициатива на националистите в 41-вия парламент беше създадена временна анкетна комисия за изборните нарушения на вота от 5 юли, оглавена от депутата от АТАКА Явор Нотев. Комисията открити достатъчно нарушения при организирането и провеждането на изборите в Турция, заради което беше отзован посланикът ни Бранимир Младенов.
След решението на магистратите ЦИК преизчисли мандатите на народните представители. Мястото на Рушен Риза (ДПС) трябва да заеме Румен Стоилов от ГЕРБ. Бившият зам.-председател на НС от ПГ на РЗС Атанас Семов ще бъде сменен от Георги Терзийски от Габрово. Венцислав Върбанов ще се върне в парламента на мястото на Мариана Даракчиева, но по всяка вероятност ще остане независим и така групата на сините в Народното събрание остава с човек по-малко.
 


У нас
· Трактора дължи милион и половина от данъци
· Запорираха имущество на Ковачки за още 13 млн. лв.
· Филчев: Костов окраде 27 млрд. долара

По света
· САЩ дават на заден за ПРО у нас
· България най-засегната от кризата в Гъция

Коментари
· „Наглите от СКАТ“ тероризират Бургас

Икономика
· ДКЕВР: Ще избегнем шоковото поскъпване на парното
Цвета Георгиева, депутат от АТАКА: Парите за пенсиите потънаха в партийни каси
- Г-жо Георгиева, какво очаквате от двегодишното споразумение между правителството, синдикатите и работодателите за излизане от кризата. Защо досега нямаше такива общи усилия?
- Ако предишното правителство навреме беше предприело мерки, вместо да твърди, че криза няма или че тя по някакви странни съображения ще подмине България, кризата днес нямаше да бъде толкова драматична. Ако предишното управление, вместо да тиражираше лъжи, беше предприело от рано мерки да се създаде такъв тристранен съюз, да се подпише една обща стратегия за излизане от кризата, днес държавата ни щеше да изглежда по друг начин. В момента правителството предприема максимални мерки, за да гарантира разумно и правилно управление на финансите и на икономиката. Този двегодишен срок е разумен. Не е възможно да се преодолее кризата с едно махване на ръка, пък била тя дори ръката на финансовия министър. Изоставането, масовата безработица, съкращаването на работните места, лошите кредити, всичко това са последствия от кризата. Между впрочем и директно последствие от много лошото управление на държавата при предишните правителства.