"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 13 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/10/2005
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Ще има ли извънредно положение?


На Съвета за координация на борбата с престъпността при президента се чуха гласове за специален закон и тотален контрол над гражданите. Първанов иска да паднат имунитетите на депутати и магистрати

Убийството на  Емил Кюлев е политическо, решиха управляващите. От Румен Петков та до Първанов те единогласно и с едни и същи думи  заобясняваха, че покушението срещу банкера не е като това срещу Клюна и Георги Илиев.
Петков поиска извънредни мерки за борбата с организираната престъпност.У нас
· Иво Атанасов иска новини на турски
· Управляващите бранят имунитета на Софиянски

По света
· Разведката в САЩ с нова стратегия
· 11 изгоряха при пожар на летището в Амстердам

Коментари
· Кръстниците на мафията са във властта

Икономика
· Орешарски и Фликеншийлд не се разбраха
Новите акцизи ще убият местното производство
Поскъпването на традиционните за българина питиета ще ги принудят да пият вино и ракия, произведени по мазета и гаражи

- Как ще се отрази на родния бизнес вдигането на акцизите на алкохола от 1 януари 2006 година?
- Директно казано това е опит болният, вместо да бъде излекуван, да бъде убит. В дискусията, която проведох със зам.-министъра на финансите Георги Кадиев, директно поставих въпроса защо, след като Европейската комисия няма такова изискване за шоково въвеждане на акциз, той се вдига сега. Съгласно договореностите с Европейска комисия те следва да бъдат вдигнати от 1 януари 2007 г. Представих и документи като доказателство. Зам.-министърът беше определено неподготвен и изненадан. Принудих го в ефир да признае, че всъщност това е решение на нашата, българска администрация. При това положение правителството трябва да поемете цялата отговорност пред бранша, пред отрасъла, който натоварват с непосилните цени. Пред потребителите. Защото така широко се отваря вратата за производителите на ментета и за вносителите на контрабанден алкохол. Ако управляващите не са предвидили тези последици, значи не са професионалисти.