"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1300 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/02/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров: Само АТАКА и ГЕРБ не са част от “Октопода”


"Само ГЕРБ и АТАКА не са част от "Октопода". Всички останали, които управляваха през годините на прехода - БСП, НДСВ, ДПС и Синята коалиция, участваха в мафиотизирането на България. Нека сега отговарят за това, което са правили." Това заяви вчера Волен Сидеров, след като поздрави премиера за успеха на операция "Октопод". По думите му собственикът на СКАТ Валери Симеонов е част от "Октопода", тъй като е финансиран от  Алексей Петров.
"Хамстера е дясната ръка на  Алексей Петров, мястото му е в затвора." Така министър Цветанов коментира пускането от ареста на Антон Петров срещу 20 000 лв. гаранция.  Час след като съдът освободи братя Дамбовци, барети обискираха жилището и офисите им. Междувременно главният прокурор Борис Велчев допусна, че иззетите от Трактора папки са същите, заради които съдят Станишев.У нас
· Акция „Совите“ погна незаконни казина

По света
· Български барети заложници на превратаджии в Нигер
· Силвио Берлускони погва корупцията

Коментари
· Политическият Октопод е много по-опасен от мафиотския

Икономика
Явор Нотев, депутат от АТАКА: Нужна е ревизия на управлението на Костов
Икономически интереси на политици стоят в основата на организираната престъпност у нас

- Г-н Нотев, каква е позицията на АТАКА за Октопод? Волен Сидеров вече заяви пред медиите, че връзката на Алексей Петров със СДС започва от Надежда Михайлова, че отношение към него имат и БСП, и РЗС. Какво е вашето мнение - тази операция опира ли пряко до партиите?
- Г-н Сидеров се позова в своето становище на факти, които са вече добре известни на медиите и обществото като цяло. Той наистина върна историята в годините, когато СДС се зараждаше като сила не без неговото участие. Знаете, че той е с една активна позиция в изграждането на тази партия и затова разбираемо изложи своите схващания за това как биха могли да се видят евентуалните връзки между политически лидери и партии, които са били и начело на държавата, с позицията, която е заемал Ал. Петров. На мен ми се струва, че действително съществува една реална необходимост да се припомни кой какъв е в най-новата българска история. Това е добра изходна база, включително и за това, което предстои да се направи, вече в довършване на реализацията на операция Октопод. Защото това така бурно и шумно начало, наистина отбеляза само началото на обществения интерес, но то ще остане удар във въздуха, ако не бъде подплатено с конкретни факти и най-вече с резултати.