"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1304 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/02/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Разпитват Алексей за смъртта на Емин


Алексей Петров ще бъде разпитан по делото за смъртта на дясната ръка на Доган Ахмед Емин на 17 октомври 2008 година в боянските сараи, съобщи сайтът Bnews. Според електронното издание Емин е бил агент на ДАНС, който е бил натоварен от службите да шпионира лидера на ДПС и дори да го убие, като инсценира самоубийството му. Задачата за отстраняването на Доган била поставена негласно от предишното ръководство на агенцията в лицето на съветника на Петко Сертов Алексей Петров. Мисията на Ахмед Емин е завършила фатално за него самия, защото не са му издържали нервите или защото е бил неутрализиран от охраната на Доган. Емин е бил агент на службите още от времето на генерал Атанас Атанасов, когато е записан като сътрудник в НСС през 1999 година, твърди още Bnews.
Лидерът на АТАКА Волен Сидеров пръв попита бил ли е Емин агент на ДАНС и в качеството си на член на комисията за контрол на агенцията настоя за разследване по въпроса."Остава въпросът този човек - самоубит или убит, бил ли е агент на службите. Това са проверяеми неща и точно по тези неща искам изслушване. Случилото се, Ахмед Емин е част от мафиотизацията на България. Ако се разплете тази мафиотизация и излязат на светло политиците, които са били обвързани, това трябва да се знае", аргументира се Сидеров.


У нас
· Получаваме по-лесно българско гражданство
· ОЛАФ погва далавери при усвояването на еврофондовете

По света
· АТАКА настоява Турция да се изтегли от Кипър
· Хиляди испанци на протест срещу пенсионната реформа

Коментари
· В Европа се надига вълна срещу радикалния ислям

Икономика
Волен Сидеров: Костовото СДС е било свързано с Октопода
- Г-н Сидеров, имате ли информация за това, че Сергей Станишев и Петко Сертов ще бъдат извикани в Комисията за контрол на ДАНС заради изтичане на информация от агенцията към Алексей Петров?
- Да, има такова предложение. Както има предложение и за изслушване по случая Куйович, който беше много нашумял. Там има данни, че той бил нерегламентирано, или не знам доколко регламентирано, воден на разпит в ДАНС. По този повод също ще изслушаме Петко Сертов. Мисля, че и Румен Петков ще бъде изслушан. Колкото до секретния доклад на ДАНС, по който се води следствие срещу експремиера Станишев, мисля, че също ще има изслушване, защото става дума за изнасяне на документи от секретния сектор не само от небрежност, а защото има престъпно отношение към тях.