"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1308 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

БСП плаща митинга на Яне


Емисари на БСП в Пещера раздават по 20 лв. на местните, за да ги склонят да присъстват на митинга на РЗС на 10 март в София, съобщи координаторът на АТАКА и общински съветник в Пещера Атанас Стоилов. По думите на националиста лично депутатът от БСП Георги Петърнейчев е обещал безплатно извозване до столицата чрез транспортната фирма "Дафтранс". "Преди месец при обиколката си в страната Янев създаде местна структура на РЗС , в която се включиха хора на Петърнейчев и беше оглавена от бивш координатор на НДСВ", разказа Стоилов. "Липсата на симпатизанти ги накара да тръгнат и да предлагат пари, пробваха безрезултатно да подкупват дори членове на АТАКА", поясни Стоилов. Масирана пропаганда на митинга върви и по телевизията, която в момента е в тясна връзка с Алексей Петров - СКАТ.
В същото време стана ясно, че освен Димитър Абаджиев РЗС официално е напуснал още един зам.-председател на партията и дясна ръка на Яне Янев - Атанас Железчев. Напуснал го е също и мажоритарният му кандидат в Плевен ген. Илия Илиев.
"Английските консерватори окончателно се отказаха от РЗС и неговия лидер. Това е истинската причина за напускането ми", обясни Абаджиев.
 


У нас
· Депутат от АТАКА стопли диабетиците в Нова Загора
· ОЛАФ разследва хора на Доган за конфликт на интереси

По света
· Превратът задълбочи разцеплението в Турция
· Вечерен час в Чили спира мародерите

Коментари
· Съдът е препятствието пред операция „Чисти ръце“

Икономика
Даниела Дариткова, депутат от ГЕРБ: АТАКА е нужният коректив на ГЕРБ в здравеопазването

- Г-жо Дариткова, как определяте старта на здравната реформа?
- Нека да започнем с тезата, около която се обединиха всички, даже и критиците ни. Реформата е необходима. В настоящата система на здравеопазване пациентът не се чувства комфортно. По индекса на потребителя на здравни услуги през миналата година България се срина на последно място в Европа. И пред нас са страни като Албания и Македония. Лекарите и изпълнителите на здравни грижи в България също не се чувстват комфортно в системата, защото правилата са неясни, те са зле платени и условията на работа наистина не са на европейско ниво. Затова ГЕРБ предприе стъпки към реформа най-напред в болничната помощ. Проучване на МБМД през миналата седмица показва, че недоволството на пациентите се концентрира основно около спешната помощ и болничното лечение.