"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1309 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Изслушват ДАНС за връзки на Яне Янев с нейни агенти


Комисията за контрол на ДАНС да изиска информация от Държавната агенция "Национална сигурност" дали лидерът на РЗС Яне Янев е имал връзки с нейни агенти. И ако е така, дали тези връзки са били регламентирани. Тази тема е била обсъждана на последното заседание на комисията по инициатива на Волен Сидеров и на депутата от ГЕРБ Иван Петров.
Двамата подготвят писмено искане шефът на ДАНС Цветлин Йовчев да отговори дали разполага с факти за купуване на гласове от РЗС на предишните избори и дали тази информация не е прикрита с цел РЗС да прескочи 4-процентовата бариера на последния вот и да влезе в 41-ото Народно събрание.
Според Сидеров дни преди да излезе официално докладът на Сметната палата за вота през 2009 г. има достатъчно данни, за да се възобновят проверките за купуване на гласове от лица, свързани с РЗС, както и дали не е имало чадър над тях от страна на агенти от службите.


У нас
· Арестуваха областен от ДПС продавал имоти на подставени лица
· БСП изостави Масларова

По света
· САЩ ни хвалят за борбата с корупцията
· Морето се надигнало с 30 метра след труса в Чили

Коментари
· Душмани рушат националната памет на българите

Икономика
· Строим АЕЦ „Белене“ с пари от ЕС
Иван Чанов, кмет на с. Смилец от АТАКА: Достоен е онзи, който не жали сили за доброто на народа
Все повече млади хора търсят материали за АТАКА и искат да четат книгите на Волен Сидеров

- Г-н Чанов, получихте голямо отличие - обявен сте за един от най-достойните българи за 2009 година. Как се чувствате след такова високо признание и на какво го отдавате?
- На първо място искам да благодаря на партия АТАКА и нейния лидер Волен Сидеров, защото той ми гласува доверие и ме издигна за свой кандидат. Така аз станах първият кмет в област Силистра от националистическата партия. Това обаче, за което аз съм искрено благодарен и задължен на лидера и евродепутатите от АТАКА,  е, че стояха плътно до мен в едно амбициозно начинание, каквото бе изграждането на новата православна църква в Смилец. Този храм с помощта на Волен Сидеров бе съграден в изключително кратък срок - за по-малко от два месеца сградата бе готова и в нея вече имаше литургия. Всичко мина по много добра, стегната процедура, така че хората час по-скоро да имат къде да идат на църква, след като през далечната 1967 година комунистите срутиха съществуващата тогава.