"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1312 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Цветан Цветанов: Алексей Петров е в основата на Октопода и фалита на Кремиковци


В основата на източването на "Кремиковци", както и в дейността на "Октопода", е Алексей Петров. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в Пазарджик. Той уточни, че повече от седем сигнала в последните няколко години са подадени за фалита на завода, но по тях не са предприети никакви действия. Жалбите са подадени в Пето РПУ и касаят конкретно братята Дамбовци. Имаме над 25 свидетели за извършената дейност от "Октопода" и в кратки срокове ние ще съумеем да получим необходимата информация и в съдебна фаза да докажем съпричастността на всички лица, които са се занимавали с пране на пари, допълни  министърът.
От своя страна вчера бившият изпълнителен директор на "Кремиковци" Александър Томов обвини Алексей Петров, че е замесен в обвинението срещу него, защото Трактора имал икономически интереси в комбината. Томов каза, че е получавал "тежки заплахи, включително и смъртни", когато е махнал охраната на "Кремиковци", свързана с Алексей Петров. Тогава започнала и кампания срещу него в медиите. Томов разказа, че заплахите са анонимни, но започвали всеки път, когато спомене името на Алексей Петров.
 


У нас
· Николай Цонев отива на съд, ощетил бюджета с 8 млн. лв.

По света
· Антиислямисти печелят изборите в Холандия
· Осъдиха четирима терористи за подготовка на атентати в Германия

Коментари
· Трети март показа ясно кой на чий олтар се моли

Икономика
· Съдят областния от ДПС за далавера за още 700 хил. лв.
· Цвета Георгиева: Болниците ще получат всичките си пари
Огнян Стоичков, председател на комисията по образование и наука: Конкурсите за учебници са проядени от корупция
Частните уроци обезсмислят средното образование
- Г-н Стоичков, трябва ли да бъдат пренаписани учебниците от I до ХI клас, за да изчезнат бисерите в тях?
- Бих отговорил преди всичко като родител на ученичка в III клас. Завършил съм математическа гимназия, и то с отличен успех, но лично аз се затруднявам понякога да хвана логиката на задачите по математика в учебниците. Отколешна е дискусията и за учебниците по история, разбира се. Но това е един от големите проблеми, свързани преди всичко с конкурсите за издаване на учебници, с конкурсите за авторските колективи. Преди месец изтече поредният срок, в който трябваше да са готови образователните изисквания и наредбата за конкурс за издаване на учебници в средните училище, за да ги няма тези недомислици. Те принуждават учениците допълнително да бъдат подготвяни от познати учителки и от частни уроци, което всъщност обезсмисля средното образование.