"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1313 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

400 милиона скрили родни олигарси в Швейцария


Български олигарси са внесли в сметки в Швейцария над 400 милиона лева. Това е станало ясно след срещите на изпълнителния директор на Национална агенция по приходите Красимир Стефанов с колегите му от германската данъчна служба. Екип от български данъчни е на среща в Берлин, където ще получи информация от тамошните власти за сметките на български богаташи в Швейцария и Лихтенщайн. Приходната агенция ще проверява собствениците на такива сметки един по един.
Върху въпросните милиони най-вероятно не са плащани данъци с години, твърдят данъчните. От проверката се очаква да изскочат и парите на групата на "Октоподите", която е била ръководена от бившия агент на ДАНС Алексей Петров, както и на олигарси, свързани с обръча от фирми на Гоце, твърдят запознати с акцията.
Акцията вече предизвика паника сред богатите българи, които държат парите си в чужбина и не са плащали данъци от години.
Ако се установи, че българи са вкарали недекларирани пари в чужди банки, ги заплашва до 8 години затвор.

 У нас
· АТАКА спаси от разруха кораба-светиня „Дръзки“
· Мафиоти издали смъртна присъда на Цветанов

По света
· Американският Конгрес призна арменския геноцид
· Бинев лобира за атомните ни централи пред Бузек и Наполитано

Коментари
· Янето зае мястото на Кобурга в тройната коалиция

Икономика
· АТАКА поиска актуализиране на пенсиите
Георги Димитров, областен координатор на АТАКА в Разград: Само съд ще спре далаверите на ДПС в областта
Мафиоти от СИК агитираха на изборите за РЗС

- Г-н Димитров, на празничния митинг, организиран от партия АТАКА по случай Трети март, пристигна голяма група от Разград. Как се чувстваха патриотите, събрани от националистическата партия на площад "Александър Невски"?
- Всички националисти, членове и симпатизанти на партия АТАКА в Разградско, бяха изключително щастливи да споделят този велик български празник с патриоти от цялата страна. Още когато известихме, че ще се състои такъв грандиозен митинг-концерт в столицата, всички се въодушевиха много и изразиха готовност да дойдат в София, за да се слеят с тълпата истински родолюбци. Ентусиастите потеглиха на 3 март още в 4 ч. сутринта от Разград. Дългият път  така и не успя да сломи техния празничен дух и, както се видя на митинга, те останаха все така оживени и активни, каквито трябва да бъдат истинските патриоти. Изобщо, ние бяхме обединени от чувството, че това е най-българският празник през годината и е редно точно на него всички родолюбци да се съберат заедно, за да покажат силата на народната обич и всеотдайност. Защото истинският патриот е активен, той тачи историята и народа български.