"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1315 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Алексей Петров се срещал с Първанов преди ареста


Няколко срещи е имал Алексей Петров с президента Първанов преди да бъде арестуван, научи в. "Атака". Срещите между двамата са били осъществявани чрез посредничеството на ректора на УНСС, където Трактора се подвизава като доцент, твърдят свидетели от учебното заведение. Арестуваният за пране на пари, рекет и трафик на проститутки Петров е стар познайник с президента и това не са първите му срещи с него. Алексей Петров е бил сред членовете на бизнес-делегацията, придружавала Георги Първанов при посещението му в Швеция през октомври 2007 г.. В делегацията като министър на икономиката е присъствал Петър Димитров и Ивайло Калфин в качеството му на външен министър, разкриха бизнесмени, които също са били сред гостите.
Вчера Атанас Атанасов от ДСБ също потвърди топлата връзка между Първанов и Алексей. Най-малко веднъж се е срещал президентът с Алексей Петров", заявява Атанасов в интервю.

 У нас
· 1,2 млрд. лева профукал кабинетът Станишев в края на мандата
· Депутатът от АТАКА Явор Нотев: Черпим опит от Холандия за тежестта на СРС пред съда
· АТАКА доведе до край битката срещу „Октопода“ в Свищов

По света
· ЕП обсъжда разполагането на ракетния щит в Европа
· След Гърция, стачка за заплати парализира и Англия

Коментари
· Как медиите отразиха скандала Гоце-Дянков

Икономика
· Тръгнаха забавените пари за лекари и болници
Евродепутатът Димитър Стоянов: Гоце се опитва да избегне разкритията на Октопода
Да бъде разследвано финансирането на в. “Галерия” и тв СКАТ, които манипулират обществото
- Г-н Стоянов, доста категорична беше вчера АТАКА, че трябва да започнат консултации и евентуално процедура по импийчмънт на президента Георги Първанов.
- АТАКА застъпи тази позиция още през ноември месец миналата година, когато президентът отказа да отзове посланиците ни в Турция и Съединените щати за извършени от тях нарушения по време на изборите за български парламент. Винаги сме смятали, че Георги Първанов е изключително вреден за България. Това сме го казали още през 2005 г. когато той даде мандата на антиконституционната партия ДПС, с чиято помощ беше съставена онази тройна коалиция, която управляваше България по един ужасяващ начин. Това е видно и от оценките на европейските институции по време на нейното управление. АТАКА винаги е отстоявала последователно тази оценка за Първанов.