"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1316 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Дянков вбесил Гоце, като отказал пари за „Белене“


Финансовият министър Симеон Дянков вбесил Гоце като отказал да даде държавни пари за строежа на АЕЦ "Белене". Именно твърдата позиция на Дянков, който на 26 февруари категорично обяви, че няма да отпусне нито един лев от бюджета за атомната централа била причина Първанов да му спретне скандала със стенограмата, твърди електронният сайт "Фрог нюз". Първанов бил ядосан, защото вече бил поел ангажимент пред руснаците. Ангажиментите при изграждането на подобни огромни проекти вървят ръка за ръка със солидни комисионни, които достигат милиони евро. Стенограми и записи на разговорите между представителите на България и Русия за проекта "АЕЦ - Белене" се пазят в руските тайни служби. В тях са всички договорки и обещания на бившия премиер Сергей Станишев, президента Георги Първанов, ексминистъра на икономиката Петър Димитров и други представители на правителството на Тройната коалиция. Руската ФСБ (Федералната служба за безопасност) притежава и папки с фирмите и лобитата по изграждането на АЕЦ - Белене. В тях се намирали оценки на квотите, които си били разпределили БСП, ДПС и НДСВ.


У нас
· След разкрития на АТАКА: „Лев Инс“ почна чистка на шефове
· Тарторът на „Факирите“ остава зад решетките

По света
· Атина зарината в боклук заради стачка
· Откриха костите на 300 деца, убити при арменския геноцид

Коментари
· Чужди кукловоди дърпат конците на Гоце-Франкещайн

Икономика
· Дават на фермерите 1 млрд. лева тази година
Николай Слатински, експерт по национална и международна сигурност: Олигарсите на президента са истинският Октопод
Хората на ДС-БКП отдавна изпраха биографиите и парите си

- Г-н Слатински, президентът Първанов изпадна в ситуацията на "гузен не гонен бяга", поиска оставката на финансовия министър Симеон Дянков. Защо едно телевизионно шоу успя да го извади от равновесие?
- Георги Първанов е нанасял какви ли не обиди на свои противници и е понасял какви ли не, вкл. чудовищни обиди от политическите си опоненти. Така че с неговата изключителна издръжливост, търпеливост и умение да носи на удари едва ли може да се говори за внезапно пламнала засегнатост. По-скоро, с пословичната си интуиция и нюх на ловец, който усеща обречеността на жертвата, Първанов предвкусва близостта на победата, а именно - че Симеон Дянков е неудържим като министър и е готов да му поиска оставката с убеждението, че това е изстрел в десетката от далекобойна винтовка и перфектен оптически мерник.