"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1317 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ГЕРБ събира подписи за импийчмънт на Гоце


ГЕРБ поиска вчера официално отстраняване на президента Първанов и започна събирането на 61 депутатски подписа за внасяне на искането в Конституционния съд. В специална декларация ГЕРБ посочи, че причина за импийчмънта е публикуваната от президента стенограма от разговора му с вицепремиера Симеон Дянков на 5 март. "Поведението на Първанов е безпрецедентна проява на незачитане на граждански и конституционни права", се казва в декларацията.
ГЕРБ настоява за публикуване на стенограмите от разговорите на президента с представители на бизнеса, на политически партии, на официалните посещения и консултациите за съставяне на правителствата от 2001, 2005 и 2009 година.
АТАКА и Синята коалиция ще подкрепят искането за импийчмънт.

 У нас
· Огнян Стоичков: Насилието над децата не се решава с дублиране на структури
· Яне докара Факултето на протест

По света
· Европарламентът разследва измами със свинския грип
· САЩ премахнаха визите за гърци

Коментари
· Провалени политици пак ни облъчват с войнстващо лицемерие

Икономика
· Обвиниха Мария Мургина в далавери за 12,5 млн. лева
Тихомир Калинов, общински съветник от АТАКА: ДПС стана опозиция в Хасково благодарение на АТАКА
- Г-н Калинов, вие сте общински съветник на националистите в Хасково. Има ли АТАКА своя група в общината?
- Има. Тя се състои от мен,  Борислав Иванов от АТАКА и Живко Архондев, който влезе с листата на "Настояще и бъдеще", но като нас е спортист, учител, добре се познаваме с него и ни подкрепи. Така тримата покриваме минимума, който е нужен за формиране на група от АТАКА в Общинския съвет Хасково.
Всъщност през 2007 г. в общината имахме четирима съветници, избрани с листата на АТАКА: към нас бяха Георги Майоров, водач на листата,  и Анита Лозева, на 3-4-то място. Избирателите в Хасково изпратиха най-много общински съветници от ДПС и кмета Георги Иванов от хасковската местна партия "Настояще и бъдеще". Въпросът беше, че не достигаха няколко гласа за формиране на мнозинство и управление в Общинския съвет. Вариантите за АТАКА бяха два: подкрепяме управлението или оставяме ДПС отново да влезе като част от властта в Хасково. Затова решихме вече, че е крайно време те да нямат глас в Общинския съвет и да не си прокарват своите идеи.