"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1318 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Втори депутат заряза Янето


Още един депутат напусна вчера РЗС. Става дума за Димитър Чукарски, който обяви, че остава в пленарна зала на парламента като независим депутат и се разграничава от общата и официална политика, следвана от РЗС. Той призна, че е разочарован от оттеглянето от партията на възлови фигури като Димитър Абаджиев, Атанас Железчев и ген. Илия Илиев. Чукарски отхвърли идеите на бившия си лидер за референдум за конституция като несъстоятелни. Припомняме, че в началото на декември 2009 г. Марио Тагарински пръв заряза Янето и така се разпадна ПГ на РЗС. С решението на Чукарски се потвърждават думите на Волен Сидеров за "недоволство сред депутатите от РЗС, които не одобряват изцепките на лидера си".
Междувременно Яне Янев за пореден път показа политическа неадекватност, като промени решението си относно импийчмънта на президента Първанов. В специална декларация лидерът на РЗС заяви вчера, че ще осигури гласове за стартиране на процедурата за отстраняване на държавния глава с цел предизвикване дебат за конституция.
 У нас
· АТАКА предлага държавните чиновници да си плащат за здраве
· Спонсор на Гоце с най-много пари в тайните сметки в Швейцария

По света
· Павел Шопов сред европейския елит на тържествата в Литва
· Гърция парализирана от поредна обща стачка

Коментари
· Мръсни пари и интереси дирижират истерията срещу ГМО

Икономика
· Правителството спасява с 30 мерки българския бизнес
Цвета Георгиева, член на здравната комисия: Лекарите няма за какво да протестират
Всички пари от осигуровките вече ще влизат в НЗОК
- Г-жо Георгиева, какво е отношението на АТАКА към лекарските протести?
- Смятам, че лекарите нямат за какво да протестират. Така или иначе здравната реформа трябваше да се случи. В момента те утежняват и без друго нелекото положение в българското здравеопазване. Вярно е, че бяха замразени част от плащанията, но те бяха спрени заради извършващите се проверки по тяхната целесъобразност. В хода на работата на правителството стана ясно, че голяма част от плащанията, които държавата дължи на болниците и лекарите, всъщност са за мъртви души, неизвършена работа, за недействителни пациенти. Фактологията се проверява, но преди това бе отпусната 50 % от сумата. На много места излязоха сериозни далавери. Естествено е правителството да не иска да плаща за работа, която не е свършена, за пациенти, които ги няма. От друга страна, естествено е и лекарите, които гледат своя интерес, да протестират. Като пациент смятам, честно казано, че лекарите трябва да отидат на работните си места.