"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1319 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце унизен, проси мир


Георги Първанов се срина психически вчера по средата на пресконференцията си, след като разбра, че примирие между него и Бойко Борисов не може и няма да има. Това стана, след като журналистка от Bnews цитира изказване на Цветан Цветанов, в което по-рано през деня вицепремиерът заявява, че "Гоце е морално компрометиран" и пита - защо не е излязъл с позиция, когато беше убит неговият съветник Емил Кюлев. Първанов пребледня видимо и започна ни в клин, ни в ръкав да се оправдава, че никога не е виждал очите на Маргините и че не той, а друг трябва да отговори как българските олигарси са станали такива. От там нататък Първанов така и не успя да си върне хладнокръвието и започна да отговаря на журналистическите въпроси разсеяно и с видимо раздразнение. Този обрат постави Гоце в унизителното положение да проси мир от Борисов.
По думите на Гоце Борисов изпитвал страх от различните социални групи, а Костов му внушавал какво да прави. В същото време Първанов неколкократно заяви, че иска да се спре процедурата по импийчмънт и всеки да се захване за работа. От думите му лъхаше страх, че властта под краката му се клати, умело прикриван с лустросана усмивка и назидателно говорене.
 


У нас
· Още двама депутати напускат Янето
· Помощните училища стават целодневни след искане на АТАКА

По света
· САЩ: Новото правителство в България ще се справи с корупцията
· Българин арестуван незаконно в Либия

Коментари
· Първанов подложи Дянков на политическа инквизиция

Икономика
Димитър Чукарски, независим депутат: Напуснах РЗС заради популизма на Янев
- Г-н Чукарски, в какво точно се изразява раздялата ви с РЗС?
- Напускам Управителния съвет на политическа партия РЗС, в който влизам по право като народен представител.
- Кога взехте това решение?
- Това решение съм взел преди 28 февруари, когато го споделих с колегите си. Обясних им всички мои мотиви за това, което не мога за приема от работата ни през последните 8 месеца.
- Бяхте обаче на митинга на РЗС на 10 март. Защо?
- Бях поел ангажимент, че няма да напускам преди 10-и, за да не обрека участието на хората в митинга и да не ги демотивирам.