"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1323 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Вадят премиери и министри, покровителствали Алексей Петров


От години над престъпленията на Алексей Петров е имало "чадър" от министри, заместник-министри, шефове на служби, може би дори премиери, както и политически партии като цяло. Това стана ясно вчера от думите на зам. главния прокурор Бойко Найденов пред бТВ. Ако за начало на дейността на "Октопод" се приеме датата на влизането на Трактора в бизнеса със застраховане през 1996 г., от изказването на Бойко Найденов излиза, че бившият съветник в ДАНС е вършил далаверите си под опеката на кабинетите "Костов", "Сакскобургготски" и "Станишев".


У нас
· Разследват министерството на Емел Етем за огромни харчове
· Авторитетът на Сидеров е безспорен

По света
· Планът за икономическа помощ на Гърция пред провал
· Женева плаща кръвнина на Либия за снимки на Кадафи

Коментари
· Марин да изстиска цирея на собствената си глупост

Икономика
Надя Шабани, председател на Агенцията за закрила на детето: Законът трябва не само да закриля, а да дава права на децата

- Г-жо Шабани, след мандата на Ширин Местан в ДАЗД останаха съмнения за много далавери и недобре работеща стратегия за защита на българските деца. В какво състояние бе ведомството, когато вие поехте председателството?
- Веднага щом постъпих, назначих одит на основните договори, сключвани и изпълнявани от Агенцията. Заварих една информационна кампания по повод на горещия телефон, която не беше добре разгласена, но така или иначе беше вече приключила. По повод ефективността на работата има, разбира се, какво да се променя. Първото нещо, което направих, встъпвайки в длъжност, бе да разработя концепция за реформиране на Агенцията, която беше обсъдена с неправителствени организации, включително и с УНИЦЕФ. Лично за мен обаче голяма крачка напред ще направим със смяна на самия закон за закрила на детето. Смятам, че е дошло времето за един нов нормативен текст, който да се фокусира не толкова върху закрилата, колкото върху правата на детето. В настоящия си вид тази закрила означава нещо, което се случва, след като детето си изпати.