"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1324 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Олигарсите на Гоце спретнали лъжата с антикризисните мерки


Олигарсите на Гоце спретнали лъжата с антикризисните мерки, приписани на Министерството на финансите и на вицепремиера Симеон Дянков. Това стана ясно ден след като фалшификатите бяха публикувани в няколко централни издания и бяха обявени за антикризисната програма на правителството.
Главният икономист на "Отворено общество" на Джордж Сорос у нас се оказа автор на апокрифния документ. От КТ "Подкрепа" разкриха, че това е Георги Ангелов. Той призна, че е автор на част от документа, но отрече целият да е негово дело.
Сред първите, тиражирали лъжепрограмата, са медиите на Иво Прокопиев, който е близък както до "Отворено общество", така и до президента. Пряко заинтересован да се пречи на правителството да работи е Алексей Петров - Трактора.


У нас
· Борисов дава строежа на Цанков камък на прокурор
· Янето се сети за арменския геноцид 4 години след АТАКА

По света
· Турция ограничава светската съдебна система
· Слави Бинев дискутира с ОЛАФ борбата с фалшивите евро

Коментари
· Светът около нас е малък и бедствия дебнат отвсякъде

Икономика
Павел Шопов, зам.-председател на парламента от АТАКА: Гоце убива БСП и лявото с партиите, които прави
- Г-н Шопов, и България, и Литва бяха част от социалистическия блок. Кое е общото и кое различното между двете държави 20 години след края на ерата на СССР?
- Така е, преди 20 години нашите две страни бяха част от социалистическия блок. Но между България и Литва има една съществена разлика - те бяха част от Съветския съюз, докато ние имахме относителна самостоятелност. И двете държави имат да преодоляват тежкото наследство на комунизма. И България, и Литва си имат по един стратегически противник - за тях това е Русия, а за нас Турция. Това, което видях при тях е, че литовците неотклонно отстояват интересите си спрямо Русия. Те искат да излязат от нейната опека и влияние. Разликата е, че живеещите там етнически руснаци са лоялни граждани, които не правят етнически партии и не пречат на общата воля на литовския народ. Докато в България се правят партии на етническа основа, а ДПС представлява пета колона на Турция у нас и участват във властта. В Литва това би било немислимо. Процесите у нас и в бившата съветска република са сходни, но тук, докопвайки се до властта за два мандата, ДПС натрупа огромен ресурс.