"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1330 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Прокуратурата иска 15 години затвор за спонсорите на БСП


 

 

 

 

 

 

 


Максимални присъди от 15 години затвор поиска вчера прокуратурата за Марио Николов и Людмил Стойков. Според държавното обвинение Стойков, който е известен като спонсор на президента Първанов, е създател на организирана престъпна група, а спонсорът на БСП Марио Николов е ръководител на групата, която е прала пари от програма САПАРД. От прокуратурата заявиха, че двамата заедно с съпругата на Марио Николов - Марияна, Ана Шаркова, Иван Иванов, Валентин Ангелов и Григор Главев са част от структурирано тайно сдружение, което е източвало средства от програма САПАРД. След това парите са изпирани през офшорката "Кингстън ентърпрайсиз", връщайки ги обратно в българската икономика чрез "Дюни" АД, чийто бивш официален собственик е Людмил Стойков.
За всичките подсъдими прокуратурата иска конфискация на цялото им имущество и глоби в максималния размер, предвиден от закона.
Делото срещу Стойков и Николов се наблюдава с повишен интерес от Брюксел и фигурира във всички доклади на ЕК като пример за липсата на резултати в борбата с организираната престъпност.
 У нас
· Яне Янев и Валери Симеонов дадени на комисията по корупция

По света
· Международната общност скочи срещу колонизацията на Израел
· Забраниха бурките в Канада

Коментари
· В САЩ Доган и Вълканов щяха да са зад решетките

Икономика
· Резнаха началническите заплати в държавните фирми
ВЕНЦИСЛАВ ЛАКОВ, ДЕПУТАТ ОТ АТАКА: Първанов носи вина за раздутия щат в МО
От данък “лукс” се страхуват олигарсите и политическите им ортаци
- Господин Лаков, очакват се съкращения в армията, как ще бъде посрещната тази мярка?
- Темата е болезнена, но очевидно съкращенията са крайно наложителни, защото в противен случай перспективата е армията да фалира. Кризата се отразява и на бюджетната сфера, а армията като една голяма бюджетна организация има своите разходи, които трябва да бъдат свити, за да може да се гарантира оцеляването й. Всъщност става дума за съкращения в администрацията, която продължава да е раздута.