"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1331 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ДПС кметът на Кърджали Азис на съд за 9 млн. лв.


ДПС кметът на Кърджали Хасан Азис е обвинен вчера в източването на 9 милиона лева от обекта "Водно огледало". Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. За отчуждаване на 24 декара имоти, кметът е източил от министерството на регионалното развитие и от финансовото сумата от над 8 милиона лева, а действителната цена на имотите е около 846 хил. лв. "Азис се е опитал да заблуди за цената на имота и по този начин да се облагодетелства фирмата "Устра холдинг", която претендира за собственост върху имота от 16 декара", каза Цветанов.
Според Цветанов ще има повдигнати обвинения и срещу служители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които са имали  отношение по проекта. На въпрос дали бившият строителен министър Асен Гагаузов ще бъде привлечен като обвиняем, Цветанов каза, че в момента текат експретизи и се чакат резултати. Участие в реализирането на проекта е взимал и тогавашния зам.-министър на БСП Димчо Михалевски.

 У нас
· Огнян Стоичков: Парите за образование не бива да се намаляват
· Гоце на крачка от импийчмънт

По света
· МВФ ще окаже подкрепа на Гърция при нужда
· Груевски и Папандреу пак не се разбраха за името на Македония

Коментари
· Доган да каже колко е плащал досега на „Мадам В“

Икономика
Николай Пехливанов, депутат от АТАКА: Станишев е харчил безогледно, докато затъвахме в кризата
Не е въпросът само за откраднатите пари, а за нанесените щети в дългосрочен план - финансови, екологични, имиджови

- Г-н Пехливанов, дългоочакваният доклад на комисия "Анти Станишев" излезе. Работата ви беше продължена с 4 месеца. Достатъчно ли беше времето, за да съберете изчерпателна информация за последната година на кабинета "Станишев", и защо докладът не влезе в зала тази седмица, както беше планирано?
- Времето, с което разполагахме, бе достатъчно, а и нямахме основание да отлагаме срока допълнително. Пуснахме писма до всички институции да дадат информация за констатирани от тях нарушения - изчаквахме отговори от тях, затова продължихме срока. Разглеждането в зала ще остане за 14 април, предвид това, че в момента няма достатъчно време за голям обществен дебат, а темата е от изключителен интерес за обществото.