"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1333 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце натисна скрития си педал Янев


Лидерът на РЗС се отказа да подкрепи искането за отстраняване на държавния глава, което ще се гласува утре. Това станало след спешен разговор между Гоце и Янев. Първанов бил ужасен от перспективата да се окаже вторият държавен глава в Европейския съюз след този на Литва, свален от поста президент по такъв позорен начин. Затова се принудил да форсира газта, натискайки педала Янев. На извънредна пресконференция вчера Янето неочаквано постави срок на премиера Борисов до 17 ч. във вторник да се откаже от думите си, че "процедурата по импийчмънт е задействана заради нападките на държавния глава срещу правителството". Янев заяви, че няма да участва и да подкрепи импийчмънта на Гоце с тези мотиви.
МВР работи от седмица по сигнал на бивш депутат от РЗС, че е изнудван да подпише запис на заповед от 100 хиляди лева в полза на лидера на РЗС Яне Янев, за да получи първо място в една от неговите листи, съобщи вчера Bnews. "Не мога да отрека, защото нямам желание да ви лъжа. Но ще предприема съответните действия", заяви на 19 март Димитър Чукарски пред Bnews.
Дни по-късно депутатът сезирал МВР, притеснен да не го притиснат мутри да връща парите, които според документа дължи на лидера на РЗС, съобщи електронното издание. Според министър Цветанов, ако това се окаже истина, Янев трябва да даде обяснение пред парламента и съответните органи.У нас
· Сексагенция на Трактора правела компромати с помощта на в. „Труд“?
· Разследват 13 министри на Станишев за 2 млрд. лева

По света
· Меркел каза „не“ на Турция за ЕС
· Ислямистки взривиха московското метро

Коментари
· Либерална шайка от икономисти използва кризата за пиар

Икономика
Волен Сидеров: Първанов дестабилизира държавата
Президентът провокира социалното напрежение. Синдикатите да замълчат
-  Г-н Сидеров, бившият премиер Сергей Станишев оприличи депутатите, които ще подкрепят процедурата за отстраняване президента Георги Първанов, с Юда. Вие такъв ли сте?
- Това сравнение на Станишев е нещастно. Той дори и един образ не може да съчини. Думите са много жалки, защото той сравнява всички, които ще гласуват, с Юда. Той прави много елементарна грешка, защото, за да предадеш някого, трябва първо да си бил с него. Аз никога не съм бил с Първанов! Напротив - всички знаят, че аз съм бил на изборите срещу него.