"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1334 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 31/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Обвиниха Божидар Нанев в далавера с ваксини за 2,5 млн.


Прокуратурата вчера внесе обвинение срещу здравния министър Божидар Нанев, че е сключил два неизгодни договора за внос на антивирусния препарат "Тамифлу", с които ощетил бюджета с 2 454 319,20 лв. Общата стойност на двата договора, сключени на 15 декември 2009 г., е за около 6,5 млн. лв. и те са подписани с представителството за България на фирма "Рош". С обвинения за неизгодните договори ще се сдобие и началникът на отдел "Бюджет и счетоводство" в здравното министерството Димитрина Николова. Сключените договори са неизгодни, тъй като антивирусният препарат е закупен на по-висока цена от реалната.
"Казах и винаги съм казвал, че ще бъда абсолютно безкомпромисен към всеки". Така премиерът Бойко Борисов коментира повдигнатите обвинения срещу Божидар Нанев.
"Браво на ДАНС, защото тя беше службата, която професионално свърши много добре работата си по случая с министъра на здравеопазването", обяви пък главният прокурор Борис Велчев.
Заради скандала д-р Божидар Нанев подаде оставка. В момента той е на свобода срещу гаранция от 2 хил. лева.У нас
· АТАКА: Само българи от ЕС да гласуват на изборите у нас

По света
· Московските атентаторки се обучавали в Турция
· Берлускони ликува на местните избори

Коментари
· Врътките на Яне Янев са карикатура на политическо поведение

Икономика
Волен Сидеров: Медиите на “Октопода” искат да върнат мафията във властта
ДАНС и прокуратурата да разследват парите на вестниците “Галерия”, “168 часа”, “Труд” и телевизия СКАТ

- Преди седмица сайтът BNews е получил анонимен сигнал, че Яне Янев е искал от депутатите си да подпишат записна заповед за 100 000 лева, за да получат първо място в листите на РЗС на изборите. Вие подадохте такъв сигнал до комисията за борба с корупцията.
- Аз мисля, че сигналът който публикувахте не беше анонимен, беше от името на Димитър Чукарски, който напусна групата на Яне Янев. Във връзка с тези заявления във вашия сайт аз и колегите ми от АТАКА сезирахме комисията за борба с корупцията. Настояваме да се провери този случай - дали има такива записни заповеди. Защото, ако се докаже, че е вярно, това означава, че депутатите от групата на Яне Янев са се задължили лично със 100 000 лева към него.