"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1337 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 7/04/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Чакат в ареста още трима министри на Станишев


Трима от министрите от кабинета "Станишев" скоро ще получат обвинение от прокуратурата. Това са бившият финансист Пламен Орешарски, регионалният министър Асен Гагаузов и бившия шеф на екологията Джевдет Чакъров. Данните за бъдещите обвинения са предоставени на главния прокурор Борис Велчев лично от премиера Бойко Борисов. Само няколко дни след задържането на бившия военен министър Николай Цонев Борисов потвърди, че започват нови арести."Службите влязоха в ритъм, прокуратурата събра кураж, продължаваме, а операциите по арестите сега набират скорост", уточни премиерът. Министър-председателят е дал на обвинението тримата от предишния кабинет заради сключените договори без да са осигурени средства в държавния бюджет за миналата година в размер на 2,150 млрд. лв.
Вчера Борисов разкри и "жива далавера" по думите му със застраховки за стотици милиони. През юли миналата година енергийни компании са сключили предсрочно договори за застраховка за стотици милиони, съобщи премиерът Бойко Борисов. Договорите са за следващите пет години. Хората, които са ги парафирали, ще бъдат уволнени в следващите дни, категоричен бе Борисов.У нас
· И Станишев на съд за заменките
· МВР разследва още подкупни съдии

По света
· Десетки помагат на пребития български студент в Брюксел
· Учителки избили хората в московското метро

Коментари
· Зад провокациите на Юзеирови стои сянката на Високата порта

Икономика
Иван Николов, председател на КИЦ “Босилеград”: Сръбски радикали подклаждат омраза към българите в Западните покрайнини

-  Г-н Николов, информирахте ни за опитите на сръбските власти да осуетят провеждането на ХVII детски международен Великденски фестивал. Разкажете ни за тези провокации.
- За съжаление това се повтаря на всеки Великденски фестивал, който организираме и проблемите със сръбските власти стават все по-сериозни. Вече отправихме протести към българското външно министерство, като информирахме дипломатите ни, че събитие от такъв мащаб, на което присъстват над 800 деца от балканските страни, трябва да протича нормално и официално, а не почти в нелегалност, както сръбските власти ни принуждават да правим. Всяка година по повод Великден и Коледа от България идват подаръци, които раздаваме на децата като награден фонд. Това се посреща с неприязън от сръбските митнически власти, които се опитват да осуетят тази безкористна дейност. Провокациите се повтарят  при всяко събитие, но тази година чашата на търпението преля, тъй като сръбските граничари конфискуваха 50 пакетчета, които бяха дарение от Българско национално радио - символичен жест, който нямаше голяма парична стойност. В пакетчетата е имало флумастери, пътна карта на България, детско списание и минерална вода. Както сами се убеждавате, нито една стока не е представлявала някаква опасност или интерес за сръбските власти, но това не е попречило на граничарите да разглобят и двете коли на петимата пътници, превозвали пакетчетата и да се държат изключително грубо с тях.