"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1339 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/04/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце сложи вето на НПК, защитавайки мафията


"След предателството на Яне Янев и шайката му, които провалиха процедурата по импийчмънт на президента, Гоце явно е набрал кураж и демонстрира мощ. Той дава заявка, че ще продължава да играе ролята на опозиция, като връща всички закони, които не съвпадат с тезите на БСП и ДПС." Това заяви вчера Павел Шопов от АТАКА по повод решението на Георги Първанов да наложи вето на промените в НПК. Президентът оспорва осъдителната присъда да се основава на СРС и анонимен свидетел, както и назначаването на резервен защитник. "У нас служебен защитник съществува от 5 десетилетия, това е практика и в много европейски страни", коментира Шопов. "Първанов още веднъж става адвокат на престъпния свят и атакува бързото приключване на делата - спомнете си, че повече от петилетка се точи делото на неговите спонсори Людмил Стойков и Марио Николов, а ще се отлага и на втора и на трета инстанция", коментира националистът.
"Служебен защитник ще има, останалите промени ще се дискутират в парламента", отсече премиерът Борисов.


 У нас
· Прокуратурата почна ново разследване за заменките
· Николай Цонев остава в ареста за постоянно

По света
· Опозицията взе властта в Киргизстан
· Медведев и Обама пратиха ядрените си оръжия за скрап

Коментари
· Докога ще правим реформи на реформите

Икономика
Методи Стойнев, общинар от АТАКА в Дупница: АТАКА отвоюва Дупница от лапите на братя Галеви
След нашите сигнали ще има още дела за корупция и злоупотреби в общината
- След сигнал на общинарите от АТАКА в Дупница прокуратурата поиска отстраняването на кмета Атанас Янев. Разкажете подробно в какво е уличен той?
- В началото на 2008 г. аз и другият общински съветник от АТАКА Милен Попов направихме проверка и установихме, че детските градини, яслите и социалният патронаж се снабдяват с храни на завишени цени. Попитахме кмета защо е така и той ни отговаря, че е сключен договор за обществена поръчка с фирма "Тоби", в която има двама общински съветници - Стойчо Милев и Крум Милев, баща и син, които подкрепят управлението на кмета. При нашата проверка установихме, че общината закупува например литър олио на 3,70 лв., при положение, че в магазинната мрежа е 2,50 лв., картофи на 75 ст., при все, че най-скъпите картофи са 50 ст., 700 гр. хляб за 1,20 лв., докато същият в магазина струва 1 лв. Имайте предвид, че става въпрос за покупки на едро.