"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1340 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/04/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ДАНС и данъчни погват далаверите в ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН


ДАНС и данъчни влизат за проверка в електроразпределителните дружества ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН заедно с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Това обяви вчера премиерът Бойко Борисов на специална пресконференция. Целта на проверката е да се види как се образува цената на тока и дали направените инвестиции от ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН отговарят на тези по документи. Ако тези дружества не бяха приватизирани и ги нямаше далаверите в енергетиката, българинът щеше да плаща много по-евтин ток, категоричен беше премиерът. Ще се проверяват и свързани фирми с трите елдружества, които са извършвали външни услуги, поясни енергийният министър Трайчо Трайков. ДАНС и НАП ще проверят тези външни дружества какви приходи са обявили и какви данъци плащат, коментира министърът.
Междувременно стана ясно, че ръководството на Българския енергиен холдинг е уволнено. Причината е, че това е паразитна структура, която е получавала по 6 хил. лв. заплати, без реално да върши някаква работа, коментира Бойко Борисов.У нас
· Борисов към Обама: Афганистан може да стане най-тежката загуба за НАТО
· ЕК съди България за свръхдефицит, оставен от тройната коалиция
· Трактора 5 г. бил в болнични от НСС

По света
· Берлускони запорира 700 млн. евро на мафията
· Нетаняху крие ядрените арсенали на Израел

Коментари
· Турция не е преграда за радикалния ислям, а негов обединител

Икономика
Васил Илиев, областен координатор на АТАКА в Свищов: АТАКА разобличи връзките на РЗС с мафията в Свищов
Юзеирови не можаха да съберат дори 50 цигани на измисленото си учредяване на партията

- Г-н Илиев, братя Юзеирови устроиха провокационна акция в Свищов в навечерието на най-светлия християнски празник Великден. Как протече тяхната фундаменталистка инициатива и защо според вас избраха за целта именно вашия град?
- Жалкият опит на братя Юзеирови да провокират напрежение щеше да отмине без всякакъв опит за противодействие от страна на местната власт, полицията и прокуратурата, ако не бе бързата намеса на местните националисти, които алармираха органите на реда за незаконните безредици по градските улици навръх Великден. В интерес на истината братята не сътвориха нищо по-различно от традиционна шумна сбирка на местни цигани, които, мотивирани с големи порции кебапчета, кюфтета и бира, скандираха цветни лозунги, на които дори не разбираха значението. Въпреки алкохола и скарата обаче Юзеирови не успяха да съберат на импровизираната си политическа акция повече от 40-50 роми, които изобщо не се вълнуваха от начинанието, а се радваха единствено на храната и музиката. Привлечени от тези бонуси, циганите, може да се каже, бяха неволни участници в и без това провалената акция на Юзеирови.