"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1342 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/04/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Трактора заплашил свидетел със смърт


Алексей Петров - Трактора и приближените му бандити са отправили заплахи за живота на ключов свидетел по делото срещу "Октопод". Полицаите, подслушвали Трактора, Дамбовците и техните авери в килиите, се изумили от заканите им по адрес на "Цветанов", които са били документирани със СРС-та, съобщи вчера Bnews. Според информационната агенция заканите били за вътрешния министър Цветан Цветанов, но високопоставени източници на "Атака" уточниха, че заплахите са отправени по адрес на най-важния свидетел срещу Алексей Петров -  Георги Цветанов. На последното заседание на Софийски градски съд прокуратурата беше категорична, че престъпленията на Трактора към Георги Цветанов са станали "родилно петно" за маниера на действие на бившия съветник в ДАНС. Именно Цветанов, една от многото жертви на "Октопод", е най-ощетен от бандата на Трактора. Според прокуратурата поне 70% от авоарите на застрахователна компания "Левски Спартак" са дошли точно от изнудването и рекета на Георги Цветанов. По непотвърдени данни иде реч за повече от 3 млн. долара.У нас
· Митниците спряха изтичането на ДДС

По света
· Трудно идентифицират жертвите на самолета-убиец
· Националистите за първи път в унгарския парламент

Коментари

Икономика
Министър-председателят Бойко Борисов: Имам кауза - да подредим държавата - всичко друго е без значение
Убеден съм, че ЕК ще оцени, че ние за разлика от други държави не продължихме да лъжем и да крием дефицит
- Г-н Борисов, президентът върна в Народното събрание за преразглеждане Наказателно-процесуалния кодекс. Върна текстовете, свързани със служебния защитник и с това, че съдът може да отсъжда само по показанията на един таен свидетел. Мене ме притеснява фигурата на вечния обвиняем. Ще преразгледате ли част от тези текстове?
- Приемаме, че президентът е загрижен и много мотивирано ще се опитаме и на него самия писмено да му изпратим обяснения по това, което сме направили - в името на добрия диалог. И в същото време, в тези обяснения има няколко неща, които може би неговите съветници не са му казали или се разбират неправилно.