"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1343 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/04/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Борисов към Синята коалиция: Не ми се бъркайте в работата


"Аз не се бъркам в работите на чуждите партии и не давам да ми се бъркат в моята." Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов по повод обвиненията от Синята коалиция, че ГЕРБ са спрели реформите. Той заяви, че не е получавал никакви антикризисни мерки от страната от СДС и ДСБ и призова Костов и Димитров да му се обадят по телефона. "Всяка партия има право да прави това, което иска", категоричен беше Борисов в отговор на въпрос какво ще се случи, ако сините оттеглят подкрепата си. Той заяви, че направеното от СДС и ДСБ по време на тяхното управление търпи много критики, особено в енергетиката, където имаме още пасиви. "Аз завися само от народа и съм се доказал с всичко, което сме направили. По-големи реформи от тези, каквито са в момента, никой преди мен не е правил", твърдо заяви премиерът.
По-рано Иван Костов обвини ГЕРБ в "ляв популизъм" и страх от реформи, а Мартин Димитров заплаши, че СДС ще откаже подкрепа за номинираната за здравен министър Анна-Мария Борисова, ако тя не представи програма за здравна реформа.У нас
· Волен Сидеров: Алексей Петров не е разкрил нищо пред комисията за ДАНС

По света
· Насрочват дата за президентски избори в Полша днес
· Франция отказва да намали ядрените си арсенали

Коментари
· Костов да се извини за управлението си, тогава да лае

Икономика
· Токът по-евтин от 1 юли
ВОЛЕН СИДЕРОВ: Има медийни босове, които трябва да бъдат разследвани за търговия с влияние
В Синята коалиция се наблюдава яневизъм - опити за рекет, за преувеличаване на собственото си значение
- Г-н Сидеров, тази седмица вие поемате ръководството на Комисията за контрол на ДАНС в парламента. Вече очертахте акцентите от бъдещата ви работа като председател на тази комисия. Имате забележки към дейността й по отношение на знакови лица в ДАНС - кога са назначени и кога са освободени. А също така противодействие на държави, които имат враждебни към България интереси и проверка на определени медии. Необходими ли са всички тези проверки и каква е оценката ви за цялостната дейност на ДАНС досега? Някой пречи ли ви?
- На практика тази комисия заработва сега, в това Народно събрание за първи път. Тя беше създадена в миналия парламент, но така и не тръгна, не заработи. Досега ние имаме всъщност две сесии работа. Мисля, че през тези сесии агенцията можеше да има малко по-интензивна дейност - по отношение на изискване на повече информация за това какво е вършила, какви хора е назначавала, как ги е назначавала. В тази връзка преди два дни казах и пред Българското национално радио, че ще искам Комисията за контрол на ДАНС да разбере как например е бил назначен Алексей Петров, който сега е нашумяла фигура и е уличен и обвинен в редица тежки престъпления.