"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1344 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/04/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Костов и Станишев заедно срещу ГЕРБ


Костов и Станишев се обединиха вчера в критиките си срещу ГЕРБ. И двамата се нахвърлиха срещу антикризисните мерки на правителството. "Това е ляв популизъм", назидателно редеше Костов. Запознати твърдят, че той бил бесен на отказа на Борисов да назначи за здравен министър неговото протеже д-р Илко Семерджиев. "Няма да съберете 20% от планираните приходи в бюджета. Търсите 1,6 млрд. лв., за да финансирате дейности, които са губещи", редеше Костов. "Не мога да не се съглася с оценката на г-н Костов", подхвана темата с удоволствие Сергей Станишев. Той упрекна, че кабинетът храни обществото със зрелища, а липсва хляб. "Вие изядохте хляба, г-н Станишев!", заяви Сидеров. Той обвини и леви, и десни, че са участвали в разграбването на България. "Разбирам ударите под кръста, които идват от опозицията, но не и тези на Костов. Може би го е страх, че разравянето на далаверите ще стигне до него", допусна националистът.
Сидеров беше единственият лидер на в 41-вия парламент, който защити правителството и го похвали за запушените пробойни в държавата.У нас
· Симеон Дянков: Осем месеца чистим тинята на Станишев

По света
· 7,1 по Рихтер разлюля Китай
· Нов международен съд ще решава ядрени конфликти

Коментари
· Днес си връщаме България от мафията

Икономика
· Дават на съд шефове в ТЕЦ „Марица-Изток 2“, НЕК и „Цанков камък“
Огнян Пейчев, депутат от АТАКА: Нужна е обща ревизия на кражбите на Станишев
Антикризисниите мерки са един краткосрочен план, който цели да се запушат някои дупки в бюджета

- Г-н Пейчев, премиерът Борисов показа, че е безкомпромисен и към своите. Заведено е дело срещу кмета на Ямбол. Вие сте депутат на АТАКА от този район. Има ли основание прокуратурата да разследва Георги Славов за 4,3 млн. лв. злоупотреби?
- Премиерът показа, че налага нов морал в политиката, според който всеки трябва да носи отговорност независимо от партийната си принадлежност. Той показа, че не осигурява политически чадър над хората, престъпили закона. Напротив, благодари на прокуратурата и полицията за техните действия. Като депутат от Ямболския регион аз получих писмен сигнал от общинските съветници от АТАКА, в който се разкриват злоупотреби, извършени от кмета Георги Славов. Изнесените материали в този сигнал бяха разгледани в комисията по корупция в парламента и след решение на комисията бяха изпратени до главния прокурор. Лично аз считам, че има основание прокуратурата да повдигне обвинение, тъй като кметът е превишил властта и е  погазил Закона за обществените поръчки, Закона за устройство на територията и закона за бюджета. Водопроводът по улица "Владимир Заимов" е в активите на дружеството "ВиК-Ямбол", т.е. той е държавна собственост и не е редно да се изразходват общински средства, при това кредит, който вероятно с лихвите ще стигне 8 милиона и ще се изплаща от гражданите на Ямбол. Като "ВиК" специалист мога да заявя, че никак не беше належаща подмяната на точно този водопровод.