"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1346 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/04/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

МВР удари енергийната мафия на Христо Ковачки


МВР удари енергийната мафия на Христо Ковачки, след като 16 души бяха задържани вчера рано сутринта за пране на пари и данъчни престъпления. Новата полицейска акция е наречена "Недосегаемите". Според първоначалните данни сред арестуваните е и дясната ръка на Ковачки Никифор Вангелов, както  и Евелин Банев - Брендо.
Според електронния сайт BNews след края на акцията на Христо Ковачки ще му бъде повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана група за източване на ДДС и е възможно той отново ще бъде арестуван. За първи път той се отзова зад решетките през 2008 за данъчни престъпления и в момента тече дело срещу него. Олигархът Ковачки се пробва да влезе в политиката чрез създадената от Гоце партия ЛИДЕР, която обаче претърпя провал на изборите за български и европейски парламенти миналата година. Вчерашната акция е заради разкриване на схема, при която енергийни дружества са замесени в източване на ДДС. "Това, което правим в момента е за първи път, защото досега тези хора са били покровителствани", обяви вътрешният министър Цветан Цветанов. "Ние правим всичко възможно да стигнем до най-високите етажи на властта. Няма политическа партия, няма министри, които да спрат нашата работа", категоричен бе той.

 У нас
· Сините на война със Симеон Дянков
· Сидеров чака от ДАНС досието на Трактора

По света
· Купуваме последно поколение военни самолети от Италия
· Според черните кутии пилотът е виновен за смъртта на Качински

Коментари
· Националният нихилизъм е опасен за бъдещето на България

Икономика
· МВФ: Българската икономика се възстановява до края на годината
Волен Сидеров: Не съм получавал писмо от Трактора, това е негова PR акция
Ако някой е в мафията - дали е медия или работи в Илиянци, трябва да бъде проверен

- Г-н Сидеров, като председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС, запознахте ли се със задълженията си?
- Председателят е този, който оформя дневния ред, има грижите за организацията на работата в комисията и за уведомяването на членовете. При председателя се концентрират и сигнали, които той трябва да задвижи и вкара в дневния ред.
- Каква е основната задача, според вас, на Държавната агенция за национална сигурност?
- Има специален закон за агенцията, която обединява службите, които да работят за националната сигурност на страната. Друг е въпросът, че когато бъде създадена подобна структура, трябва да е придружена от национална стратегия, каквато, за съжаление, все още няма. Надявам се силно, че в този мандат на парламента ще бъде изработена. Налице са нови геополитически обстоятелства, членове сме на Европейския съюз от 2007-ма година и нещата са много по-различни от 30-40 години, например. Парадоксално е, че в тези служби има хора, които са се заклели във вярност в социалистическата родина с всички нейни обвързаности.