"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1350 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/04/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

МВФ: България е стабилна финансово


На фона на останалите страни в региона фискалното състояние на България е впечатляващо. Това заяви представителят на Международния валутен фонд (МВФ) за България и Румъния Тони Либек. Той добави, че 3,7% е реалният бюджетен дефицит за 2009 г. Макар и нисък в сравнение с много държави от ЕС, той е предпоставка, за да бъдат положени допълнителни усилия в приходната и разходната страна на бюджета. Това ще осигури нужната стабилност на валутния борд, който се оказва успешна мярка по време на кризата, обобщи Любек.
Той определи като адекватни мерките за преструктуриране на приходната администрация и агенция "Митници", но посочи, че ще е необходимо време те да дадат резултат. Представителят на МВФ за България смята, че нарастването на икономиката също ще окаже положително влияние върху приходната част на бюджета.
Либек потвърди прогнозата на фонда, че икономиката на България ще отбележи ръст от 0,2 процента през тази година, който основно ще се дължи на нарастването на износа.У нас
· „Мапа Дженгиз“ е виновна за смъртта на тримата работници
· 28 години ще плащаме борчовете на Станишев
· Джамията в Карлово подпалена умишлено от ислямисти
· Бойко Борисов: Бяха превърнали държавата в схема за крадене

По света
· Нов облак заплашва отново да затвори летищата
· Приятелско рамо за Бузек на погребението на Качински

Коментари
· Скопие пак краде българска история

Икономика
Павел Шопов, зам.-председател на Народното събрание от АТАКА: Костов има една надежда - провала на ГЕРБ
Лидерът на ДСБ ненавижда АТАКА, защото тя му пречи да рекетира премиера Борисов

- Г-н Шопов, каква е равносметката на 5-ата година от създаването на АТАКА?
- Преди 5 години никой от нашите противници не можеше да предвиди, че партията АТАКА ще влезе в парламента. Онези от партията, които не вярваха и се съмняваха, просто ги няма. Защото, за да се бориш за една кауза, можеш да имаш всички качества, но ако нямаш вяра, не се получава. Затова и наши бог Исус Христос е казал: "Трябва да вярвате!" Трудностите и проблемите, които преодоляхме през това време, бяха големи. Те изглеждаха неопреодолими, но това, че ги преминахме, за мен е божия промисъл. Разбира се, трябва да добавя и волята на всички нас, участниците да успеем.